Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: «Δεν κάνουμε εμείς πολλές προσλήψεις μετακλητών, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έκρυβαν»
[Tribune]: «Δεν κάνουμε εμείς πολλές προσλήψεις μετακλητών, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έκρυβαν»

[Tribune]: «Δεν κάνουμε εμείς πολλές προσλήψεις μετακλητών, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έκρυβαν»

Στην αλλαγή της μεθοδολογίας για την καταγραφή των μετακλητών υπαλλήλων του κράτους, αποδίδουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης τη φαινομενική αύξηση του αριθμού τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Απαντώντας σε κόμματα της αντιπολίτευσης και σε σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι έως το Νοέμβριο του 2015 «καταγραφόταν» μια «εικονική πραγματικότητα» που απέκρυβε την πραγματικότητα από τους πολίτες. Κι’ αυτό διότι στο μητρώο μισθοδοτούμενων του ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση «Μετακλητοί» καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι και όχι οι πάσης φύσεως ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, κ.λπ. υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, κ.ά.

Ο αριθμός των 2.067 μετακλητών που εμφανίζεται σε διάφορα δημοσιεύματα αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του κράτους, έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2016. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι 567 επιστημονικοί συνεργάτες όλων των βουλευτών -ανεξαρτήτως κόμματος- οι 151 μετακλητοί που υπηρετούν στη Βουλή και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες όλων των κομμάτων, οι 631 μετακλητοί των δημάρχων και των λοιπών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.

Για να γίνει αντιληπτή η μεγάλη διαφορά που εμφανίζεται στον αριθμό των μετακλητών, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ως παράδειγμα γραφείο υπουργού της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (μόνο στον υπουργό και όχι και σε αναπληρωτή υφυπουργό, γενικούς γραμματείς, κ.λπ.), όπου υπηρετούσαν συνολικά 53 άτομα εκ των οποίων: 14 ειδικοί σύμβουλοι, 8 μετακλητοί, 4 ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό, 2 δημοσιογράφοι, 14 αποσπασμένοι και 11 με διάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με βάση την τότε μεθοδολογία καταγραφής, στη στήλη «Μετακλητοί», του μητρώου μισθοδοτούμενων του Δημοσίου, εμφανίζονταν ως μετακλητοί μόνο οι 8 υπάλληλοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!