Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Δεύτερο κόμμα στη Γερμανία το ακροδεξιό AfD – Η ιστορία επαναλαμβάνεται
[Tribune]: Δεύτερο κόμμα στη Γερμανία το ακροδεξιό AfD – Η ιστορία επαναλαμβάνεται

[Tribune]: Δεύτερο κόμμα στη Γερμανία το ακροδεξιό AfD – Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Σε μια νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της Γερμανίας, ARD, το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία βρίσκεται για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση μεταξύ των γερμανικών κομμάτων, με ποσοστό της τάξης του 18%, δηλαδή αυξημένο κατά +2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Φαίνεται πως οι πρόσφατες διαμάχες στο πλαίσιο του μεγάλου συνασπισμού (SPD και CDU/CSU) να έβλαψαν -τουλάχιστον δημοσκοπικά- τα κυβερνώντα κόμματα και έδωσαν σημαντική ώθηση στο AfD.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) με 28% (-1%), αν και πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό της από την έναρξη των δημοσκοπήσεων του εν λόγου δικτύου το 1997.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με 17% (-1%) και ακολουθούν οι Πράσινοι με 15% (+1%) , η γερμανική Αριστερά (Die Linke), η οποία παραμένει σταθερή, με 10% και οι Φιλελεύθεροι με ποσοστό 9% (+1%).

Υπέρ του κυβερνητικού συνασπισμού τάσσεται συνολικά το 45% των ερωτηθέντων.

Η γερμανική Σοσιαλδημοκρατία κατάφερε με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της να αναδείξει τον Χίτλερ σε «σωτήρα». Όπως βλέπετε η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Η σοσιαλδημοκρατία ευθύνεται για την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη, επειδή αυτή η ερμαφρόδιτη σοσιαλδημοκρατία, που είναι δεξιά με «ευαισθησίες», υπέταξε τα σοσιαλιστικά κόμματα στη δεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό από τη μία και από την άλλη στην πολιτική ορθότητα, ωθώντας έτσι τους μη προνομιούχους Ευρωπαίους να στραφούν στην ακροδεξιά για «προστασία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!