Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Citigroup: Στην Τουρκία θεωρούν ότι θα τα ξαναβρούν με τις ΗΠΑ και θα «ηρεμήσουν» οι Αγορές
[Tribune]: Citigroup: Στην Τουρκία θεωρούν ότι θα τα ξαναβρούν με τις ΗΠΑ και θα «ηρεμήσουν» οι Αγορές

[Tribune]: Citigroup: Στην Τουρκία θεωρούν ότι θα τα ξαναβρούν με τις ΗΠΑ και θα «ηρεμήσουν» οι Αγορές

Για μία δύσκολη προσαρμογή της τουρκικής οικονομίας, με κινδύνους μεγαλύτερους από εκείνους, που φαίνεται να υπολογίζουν οι τοπικοί παράγοντες, προειδοποιεί η Citigroup.

Υπογραμμίζει δε την ανάγκη για τολμηρές κινήσεις στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που αναμένεται να παρουσιαστεί από τον υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ εντός της ημέρας, αν θέλει η γειτονική χώρα να αποφύγει την ύφεση.

Σε συνομιλίες που είχαν αναλυτές της Citi με παράγοντες της τουρκικής κυβέρνησης, του τραπεζικού τομέα και του επιχειρηματικού κόσμου, διαπίστωσαν έναν σχετικό εφησυχασμό σχετικά με τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η τουρκική οικονομία.

Όπως εξηγεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα στηρίζουν την απουσία έντονης ανησυχίας στην πεποίθησή ότι στο προσεχές διάστημα θα βελτιωθούν αισθητά οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και ευρύτερα με την Δύση, γεγονός που θα επαναφέρει την ηρεμία και στις αγορές.

Παράλληλα οι περισσότεροι τοπικοί παράγοντες δεν βλέπουν πρόβλημα πρόσβασης των τουρκικών τραπεζών σε ρευστότητα ούτε σημαντική αύξηση των κόκκινων δανείων.

Η Citi συμφωνεί ότι οι πιέσεις στον τραπεζικό τομέα είναι διαχειρίσιμες, αλλά προειδοποιεί ότι οι τουρκικές τράπεζες θα θελήσουν πιθανότατα να κλείσουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης στον ιδιωτικό τομέα, ύστερα από μία μακρά περίοδο ραγδαίας πιστωτικής επέκτασης.

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε επιβράδυνση. Το πόσο έντονη θα είναι αυτή θα εξαρτηθεί από τις πρωτοβουλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!