Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν και συζήτησε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας
[Tribune]: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν και συζήτησε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας

[Tribune]: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν και συζήτησε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας

Επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποίησε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον μονάρχη της χώρας, βασιλιά Σαλμάν και τον ομόλογό του, πρίγκιπα Φαϊζάλ.

Τη σταθερή πορεία ανάπτυξης των σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας διαπίστωσαν κατά τη συνάντησή τους στο Ριάντ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τρόπους για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, όπως είναι το εμπόριο και η οικονομία, η άμυνα, η ασφάλεια και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και η αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Σε σχέση με το τελευταίο, χαιρέτισαν ως ιδιαίτερα σημαντική την εξαγγελθείσα πρόθεση για έναρξη προσεχώς απευθείας πτήσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις, ανάμεσα σε άλλα, για τις σχέσεις ΕΕ – Σαουδικής Αραβίας, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, με έμφαση στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λιβύη, υπό το φως της περαιτέρω αποσταθεροποίησης που έχει προκαλέσει η πρόσφατη υπογραφή των δύο παράνομων μνημονίων μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, αλλά και της Διάσκεψης την Κυριακή στο Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!