Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Χωρίς αποτέλεσμα η νέα Διάσκεψη για συγκρότηση του ΕΣΡ
[Tribune]: Χωρίς αποτέλεσμα η νέα Διάσκεψη για συγκρότηση του ΕΣΡ

[Tribune]: Χωρίς αποτέλεσμα η νέα Διάσκεψη για συγκρότηση του ΕΣΡ

Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε και η νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την Τετάρτη για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς δεν επετεύχθη το «μαγικό κλάσμα» των 4/5, όπως απαιτεί η συνταγματική πρόβλεψη αναφορικά με τη συγκρότηση των Ανεξάρτητων Αρχών.

Η πρόταση του προέδρου Νίκου Βούτση έλαβε 4 «όχι»

Συγκεκριμένα η πρόταση του προέδρου Νίκου Βούτση έλαβε 4 «όχι» (Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή) και 7 «παρών» (Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων), ενώ ψηφίστηκε από μόλις 12 βουλευτές οι οποίοι ανήκουν στη συμπολίτευση.

Ο κ. Βούτσης είχε προτείνει για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ τον δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη και για τη θέση του αντιπροέδρου τον καθηγητή Γιώργο Πλειό. Ως μέλος, διανύει θητεία, η καθηγήτρια Δήμητρα Παπαδοπούλου, ενώ για την πλήρωση των υπόλοιπων θέσεων των μελών, προτάθηκαν ο καθηγητής Βασίλης Καραποστόλης, η δικηγόρος-καθηγήτρια Λίλιαν Μήτρου, η δημοσιογράφος Φανή Πετραλιά, η διδάκτωρ Αγγελική Σγώρα, ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζανετάκος και ο ειδικός στις ραδιοτηλεοπτικές τεχνολογίες Κωνσταντίνος Τσακίρης.

Από την πλευρά της Ν.Δ. ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας διευκρίνισε ότι το «όχι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αφορά τα προταθέντα πρόσωπα αλλά απηχεί τη θέση της Ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!