Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: «Χαστούκι» από τη Fitch στην Ιταλία
[Tribune]: «Χαστούκι» από τη Fitch στην Ιταλία

[Tribune]: «Χαστούκι» από τη Fitch στην Ιταλία

Στην υποβάθμιση των προοπτικών (outlook) επαναξιολόγησης (12-18 μηνών) για την Ιταλία, από σταθερές σε αρνητικές, προχώρησε η Fitch Ratings, διατηρώντας σε «ΒΒΒ» και «F2» τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, αντίστοιχα.

Ο οίκος δεν αναμένει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει επιτυχώς ολόκληρη την τετραετή θητεία της, «βλέποντας» εκλογές το 2019.

Όπως σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος, μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού, αναμένεται κάποιος βαθμός δημοσιονομικής χαλάρωσης.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2018 θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστο από νέα μέτρα, ενώ θα συρρικνωθεί στο 1,8% του ΑΕΠ, από 2,3% το 2017.

Η Fitch προβλέπει αύξηση του ελλείμματος στο 2,2% του ΑΕΠ το 2019 και στο 2,6% το 2020.

Σε ό,τι αφορά στο δημόσιο χρέος, εκτιμάται πως θα υποχωρήσει ελαφρά στο 130,4% του ΑΕΠ το 2020, από 131,8% το 2017.

«Ο κίνδυνος αντιστροφής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που επηρεάζει αρνητικά την πιστωτική ποιότητα της Ιταλίας, έχει αυξηθεί. Η αντιπάθεια ορισμένων κυβερνητικών προς την ΕΕ και το ευρώ, αποτελεί έναν πρόσθετο κίνδυνο.

Αυτό το συναίσθημα θα μπορούσε να συμβάλει στην εξασθένιση του επενδυτικού κλίματος, σε επίμονα υψηλότερες αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα και μεγαλύτερη αστάθειας στις αγορές, ακόμη και αν δεν υπάρξουν νέες πολιτικές εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση», σχολιάζει ο οίκος.

Οι αξιολογήσεις της Ιταλίας υποστηρίζονται από τη διαφοροποιημένη, υψηλής προστιθέμενης αξίας οικονομία, με υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ και δείκτες διακυβέρνησης, ανθρώπινης ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!