Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τη «Χάρτα του Ρήγα» έδειξε ο Νίκος Κοτζιάς στον Χάικο Μάας
[Tribune]: Τη «Χάρτα του Ρήγα» έδειξε ο Νίκος Κοτζιάς στον Χάικο Μάας

[Tribune]: Τη «Χάρτα του Ρήγα» έδειξε ο Νίκος Κοτζιάς στον Χάικο Μάας

Το ενδιαφέρον του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας, τράβηξε η «Χάρτα του Ρήγα» που κοσμεί το γραφείο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Μάλιστα ο Γερμανός την κοίταξε με μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Νίκο Κοτζιά χαμογελαστό να τη θαυμάζει με τη σειρά του, προφανώς σκεπτόμενος βαθιά μέσα του ότι το όραμα του Ρήγα Φεραίου, για μια ενωμένη και ελεύθερη Βαλκανική υπό ελληνική ηγεσία, φαίνεται επιτέλους να αποκτά σάρκα και οστά.

Ο Νίκος Κοτζιάς υλοποιεί έναν εθνικό σχεδιασμό στη Βαλκανική που κατοχυρώνει την Ελλάδα ως ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων. Η Συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια αυτό τον σχεδιασμό εξυπηρετεί.

Ο Χάικο Μάας, στις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα ομόλογό του, αφού εξήρε τη συμβολή του Νίκου Κοτζιά για την θετική κατάληξη της Συμφωνίας, χαρακτηρίζοντας τη στάση του ως «ένδειξη υπεύθυνης πολιτικής» καθώς, αυτή θα συμβάλλει στην ασφάλεια της περιοχής αλλά και της Ευρώπης, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών «ιστορική».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι «αυτή η ιστορική συμφωνία θα υλοποιηθεί, διότι συμβάλλει στη συμφιλίωση των δύο λαών.

»Και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι συμβάλλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».

Η Χάρτα του Ρήγα ή Χάρτα της Ελλάδος είναι μεγάλων διαστάσεων χάρτης που απεικονίζει τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου νότια του Δούναβη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!