Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Χαρίτσης: Τώρα ξεδιπλώνεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα
[Tribune]: Χαρίτσης: Τώρα ξεδιπλώνεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

[Tribune]: Χαρίτσης: Τώρα ξεδιπλώνεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

«Οι εθνικές εκλογές απέχουν ακόμη αρκετά παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχώς επικαλείται την επίσπευσή τους.
Τώρα ξεδιπλώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει στους απλούς πολίτες τις θετικές επιπτώσεις της εξόδου από τα μνημόνια που τόσο πολύ πλήγωσαν την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον Real FM

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους το σχέδιο για την επόμενη μέρα, το οποίο «αφενός διασφαλίζει τη δημοσιονομική σταθερότητα και αφετέρου περιλαμβάνει μέτρα ελάφρυνσης της λαϊκής πλειοψηφίας, γιατί όλοι συνομολογούν -και στην Ευρώπη- ότι η ελληνική κοινωνία έχει πληρώσει πολύ ακριβά το λογαριασμό των μνημονίων».

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ ότι συνεχίζουν «μία λογική καταστροφολογίας», τους συνέστησε ψυχραιμία, ενώ πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω τον πανικό κάποιων αφού βρισκόμαστε πλέον σε μία νέα φάση και η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που μπορεί να ορίσει τους όρους του παιχνιδιού».

Εκτίμησε ότι στον δρόμο για τις εκλογές αυτό που θα κυριαρχήσει είναι η σύγκρουση δύο διαφορετικών σχεδίων.

«Το κατά πόσο δηλαδή, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, θα μπορέσουμε να φύγουμε μπροστά και να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνίας και της δημοκρατίας ή αν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν και σε όσα μας οδήγησαν σε αυτή την πρωτοφανή περιπέτεια», εξήγησε ο κ. Χαρίτσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!