Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Σε χάος ο Κουμουτσάκος – Τρεις μήνες δεν ξέρει τι να κάνει το προσφυγικό και του φταίνε οι προηγούμενοι
[Tribune]: Σε χάος ο Κουμουτσάκος – Τρεις μήνες δεν ξέρει τι να κάνει το προσφυγικό και του φταίνε οι προηγούμενοι

[Tribune]: Σε χάος ο Κουμουτσάκος – Τρεις μήνες δεν ξέρει τι να κάνει το προσφυγικό και του φταίνε οι προηγούμενοι

«Επιβάλλεται στιβαρή απάντηση από το Κράτος» στο μεταναστευτικό πρόβλημα, τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα.

«Η κυβέρνηση έχει μελετήσει σε βάθος τη μεταναστευτική πρόκληση», είπε ο κύριος Κουμουτσάκος (σ.σ. τουλάχιστον τρεις μήνες, διότι προηγουμένως ως αντιπολίτευση λαΐκιζαν), αναφερόμενος στις δύο συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ για το θέμα, αλλά και το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, σχετικά με την άφιξη των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αυτές οφείλονται σε δύο παράγοντες: Αφενός «στις εξελίξεις στη γειτονική χώρα», αφετέρου «στις εξελίξεις στη Συρία» (σ.σ. τουλάχιστον έμαθε να μην αναπαράγει την τουρκική προπαγάνδα για την Ιντλίμπ).

«Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο όλα πρέπει να μετρηθούν», σχολίασε σχετικά και έκανε λόγο για «μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό το πρόβλημα».

Εάν είναι από τη Συρία είναι προσφυγικό. Να αποφασίσει τι θέλει να λέει.

Ως προς τις κύριες πολιτικές που αποφασίστηκε στο χθεσινό υπουργικό να ακολουθηθούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε σε: Επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, ενίσχυση των περιπολιών των συνόρων μας με νέα μέσα και πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο.

Όλα αυτά μετά από τρεις μήνες, διότι δεν είχαν καταστρώσει κανένα απολύτως σχέδιο ως αντιπολίτευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!