Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Χαμός στα Σκόπια! Χάνουμε την ταυτότητά μας με τη συμφωνία – «Μας αποσυντονίζει ως λαό»
[Tribune]: Χαμός στα Σκόπια! Χάνουμε την ταυτότητά μας με τη συμφωνία – «Μας αποσυντονίζει ως λαό»

[Tribune]: Χαμός στα Σκόπια! Χάνουμε την ταυτότητά μας με τη συμφωνία – «Μας αποσυντονίζει ως λαό»

Ενώ στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η έξαλλη Νέα Δημοκρατία ισχυρίζονται ψευδώς ότι η ελληνική κυβέρνηση δήθεν αναγνώρισε με τη Συμφωνία των Πρεσπών κάποια «μακεδονική εθνότητα», ψευδής είδηση που προκύπτει από τη διαστρέβλωση της σημασίας του νομικών όρων «ιθαγένεια» και «εθνικότητα», που νομικά σημαίνουν «υπηκοότητα» και όχι «εθνότητα» (αν και ετυμολογικά στην ελληνική γλώσσα εννοούνται αλλιώς, αλλά η νομική σημασία είναι της «υπηκοότητας»), οι Σκοπιανοί που φαίνεται γνωρίζουν καλύτερα το Διεθνές Δίκαιο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παρέα του, διαμαρτύρονται ότι χάνουν την ταυτότητά τους.

«Οι πολίτες φοβούνται ότι η αλλαγή του ονόματος δεν θα μας οδηγήσει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αλλά αυτή θα μας αποσυντονίσει ως λαό», γράφει δημοσίευμα στη σκοπιανή ιστοσελίδα alfa.mk που αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Μετά την υπογραφή της αμφιλεγόμενης Συμφωνίας των Πρεσπών, που συνάντησε μεγάλη διαφωνία μεταξύ της πλειοψηφίας του «μακεδονικού» λαού και ενώ η κυβέρνηση μέσω μιας επιθετικής εκστρατείας επιδιώκει να την απεικονίσει ως διάσωση της χώρας, στους απλούς πολίτες φαίνεται να ξυπνάει πιο έντονος ο θυμός (σ.σ. για τη συμφωνία).

»Όπως λένε και οι ίδιοι (σ.σ. οι πολίτες της ΠΓΔΜ) εκτός του ότι φοβούνται για το δικό τους μέλλον, φοβούνται περισσότερο για το μέλλον των προσεχών γενεών και ταυτόχρονα δεν είναι καθόλου πεπεισμένοι ότι η αλλαγή του ονόματος της χώρας θα οδηγήσει στην είσοδο στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή ότι θα φέρει στο λαό κάποια οικονομική ευημερία, όπως επικαλείται η κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!