Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος της Αλ Κάιντα – Καταρρέουν οι τζιχαντιστές
[Tribune]: Το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος της Αλ Κάιντα – Καταρρέουν οι τζιχαντιστές

[Tribune]: Το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος της Αλ Κάιντα – Καταρρέουν οι τζιχαντιστές

Καταρρέουν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που έχουν περιοριστεί σε συνοικίες στο νοτιοανατολικό Χαλέπι.

Σύμφωνα με το φιλοϊσλαμιστικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ιστοσελίδα που εδρεύει στη Βρετανία, τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από το ανατολικό Χαλέπι εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενώ η κυβέρνηση Άσαντ ανακρίνει εκατοντάδες από τους εκτοπισμένους περιοχών του ανατολικού Χαλεπίου, πληροφορία που διαψεύδεται από πηγή του συριακού στρατού.

Η πηγή διευκρινίζει ότι τα ονόματα και οι ταυτότητες όσων εγκαταλείπουν τις τζιχαντοκρατούμενες περιοχές του Χαλεπίου ελέγχονται για να διακριβωθεί αν ανάμεσά τους υπάρχουν τρομοκράτες.

Από το σύνολο των εκτοπισμένων, τουλάχιστον 20.000 έχουν βρει καταφύγιο στο τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχεται από τις κυβερνητκές δυνάμεις, ενώ 30.000 στην κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού που ελέγχεται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Οπλαρχηγός των τζιχαντιστών δήλωσε ότι οι δυνάμεις των διαφόρων ισλαμιστικών οργανώσεων δεν πρόκειται να αποσυρθούν από το νοτιοανατολικό Χαλέπι.

«Έχει απορριφθεί η απόσυρση των παρατάξεων. Αυτή είναι η απόφαση των παρατάξεων. Τους μίλησα για ό,τι τέθηκε στο τραπέζι κι απάντησαν ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν», δήλωσε στο Reuters από την Τουρκία όπου βρίσκεται ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της παράταξης Fastaqim που εδρεύει στο Χαλέπι Ζακάρια Μαλαχίφτζι, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!