Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Χαλέπι: Οι Ρώσοι δίνουν 11 ώρες καιρό στους τζιχαντιστές να φύγουν από την πόλη
[Tribune]: Χαλέπι: Οι Ρώσοι δίνουν 11 ώρες καιρό στους τζιχαντιστές να φύγουν από την πόλη

[Tribune]: Χαλέπι: Οι Ρώσοι δίνουν 11 ώρες καιρό στους τζιχαντιστές να φύγουν από την πόλη

Η κατάπαυση του πυρός η οποία έχει κηρυχθεί για την Πέμπτη στο Χαλέπι, για ανθρωπιστικούς λόγους, θα παραταθεί κατά τρεις ώρες, μετά από αιτήματα που υπέβαλαν διάφοροι διεθνείς οργανισμοί, ανακοίνωσε ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής των επιχειρήσεων του ρωσικού γενικού επιτελείου.

Την Δευτέρα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι στις 20 Οκτωβρίου θα σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ανατολικό Χαλέπι, που κατέχεται από τους τζιχαντιστές, από τις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 16.00.

Με τη διακοπή των αεροπορικών επιδρομών, οι άμαχοι θα μπορέσουν να φύγουν από τις πολιορκημένες, ανατολικές συνοικίες της πόλης ενώ οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσουν με ασφάλεια σε όσους παραμείνουν εκεί.

«Μετά από πολλά αιτήματα εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, ελήφθη η απόφαση να παρατείνουμε την κατάπαυση του πυρός για άλλες τρεις ώρες, μέχρι τις 19.00», είπε ο κ. Ρουντσκόι.

«Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ και άλλοι παράγοντες θα επηρεάσουν τους ηγέτες των ενόπλων οργανώσεων και θα διασφαλίσουν την απομάκρυνση των ασθενών και των τραυματιών, την έξοδο των αμάχων και των ενόπλων από την πόλη», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!