Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Bloomberg: Οι τέσσερις επιλογές στο βρετανικό «δράμα»
[Tribune]: Bloomberg: Οι τέσσερις επιλογές στο βρετανικό «δράμα»

[Tribune]: Bloomberg: Οι τέσσερις επιλογές στο βρετανικό «δράμα»

«Μόνο ένας τρελός» θα μπορούσε να κάνει προβλέψεις για τις εξελίξεις στη Βρετανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο σε άρθρο του αναλύει τις τέσσερις επιλογές που έχει ο Μπόρις Τζόνσον, μετά τον νόμο που ψήφισε η Βουλή και υπέγραψε η βασίλισσα Ελισάβετ και τον υποχρεώνει να ζητήσει παράταση για το Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, σε περίπτωση που δεν καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ μέχρι τα μέσα Οκτώβρη.

Συμφωνία με την ΕΕ

Το πρώτο σενάριο που παρουσιάζει το πρακτορείο, θα ήταν ο Μπ. Τζόνσον να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρωπαική Ένωση σχετικά με το backstop, που αποτρέπει τα σκληρά σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας.

Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει ο βρετανός πρωθυπουργός να πείσει τη Βουλή για το ότι αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία που θα μπορούσε να αποσπάσει και ότι ενδεχόμενη απόρριψή της θα σημάνει και τη μη τήρηση του διαζυγίου στις 31 Οκτωβρίου.

Χωρίς συμφωνία με την ΕΕ

Την προηγούμενη εβδομάδα οι νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης βρήκαν κάποιο κενό στον νόμο που ψήφισε η Βουλή και ο οποίος υποχρεώνει τον Τζόνσον να ζητήσει νέα αναβολή του Brexit.

Ο Τζόνσον ή δεν αποκλείεται να αγνοήσει ο Τζόνσον το νόμο αυτό, ή να πείσει την ΕΕ να απορρίψει το αίτημά του για αναβολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!