Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αβραμόπουλος: Ο εθνικισμός και τα κλειστά σύνορα οδηγούν σε πολέμους
[Tribune]: Αβραμόπουλος: Ο εθνικισμός και τα κλειστά σύνορα οδηγούν σε πολέμους

[Tribune]: Αβραμόπουλος: Ο εθνικισμός και τα κλειστά σύνορα οδηγούν σε πολέμους

«Όποιος στο σημερινό κόσμο θέλει αμιγώς εθνικές λύσεις, θα πρέπει να ξέρει ότι το αποτέλεσμα θα είναι η απομόνωση. Κι αυτό δεν αντιστοιχεί στη βούληση των πολιτών στην Ευρώπη», τονίζει σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt ο Επίτροπος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμοπουλος.

«Ναι, πρέπει να προστατεύουμε καλύτερα τα σύνορά μας. Όμως είναι πολύ απλό να ασκήσει κανείς μία λαϊκιστική πολιτική φόβου. Η πολιτική μας θα πρέπει να αποτυπώνει τις αξίες μας, όχι τους φόβους μας.

Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι ο εθνικισμός και τα σκληρά, κλειστά σύνορα μπορούν να προκαλέσουν διενέξεις ή ακόμη και πολέμους.

Οι λαϊκιστικές αφηγήσεις του σήμερα θα μπορούσαν να γίνουν ένα μαύρο σύννεφο πάνω από το κοινό μας μέλλον», υπογραμμίζει ο Δ. Αβραμόπουλος στη συνέντευξή του, την οποία η γερμανική εφημερίδα τιτλοφορεί, «Η πολιτική μας θα πρέπει να αποτυπώνει τις αξίες, όχι τους φόβους μας».

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Αβραμόπουλου:

«Πριν από μερικούς μήνες ταξίδεψα στο Μαρόκο για να συνομιλήσω με την κυβέρνηση σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για τους αυξανόμενους αριθμούς μεταναστών (στην Ισπανία). Οι συνομιλητές μου έδιναν την εντύπωση ότι είναι πολύ συνεργάσιμοι, όμως χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη.

Εξετάζουμε τώρα το αίτημα για επιπλέον βοήθεια (στην Ισπανία) και διαθέσαμε την Πέμπτη τρία επιπλέον εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθεί επιπλέον προσωπικό στα σύνορα. Η Ισπανία μπορεί να βασίζεται στην Επιτροπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!