Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αρνούνται να καταθέσουν στην Προανακριτική για τη Novartis Αβραμόπουλος, Άδωνις και Πικραμμένος
[Tribune]: Αρνούνται να καταθέσουν στην Προανακριτική για τη Novartis  Αβραμόπουλος, Άδωνις και Πικραμμένος

[Tribune]: Αρνούνται να καταθέσουν στην Προανακριτική για τη Novartis Αβραμόπουλος, Άδωνις και Πικραμμένος

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο την απόφασή του να μην παραστούν στη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis έκαναν γνωστή οι Δημήτρης Αβραμόπουλος,Άδωνις Γεωργιάδης και Παναγιώτης Πικραμμένος με επιστολή που απέστειλαν στην ειδική επιτροπή.

Τι λέει στην επιστολή του ο Αβραμόπουλος

«Στην παρούσα φάση δεν θα προσέλθω στην Επιτροπή σας κατά την οριζόμενη στην σχετική πρόσκληση ώρα και μέρα» αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος και αιτιολογεί την απόφαση του σημειώνοντας ότι «μετά την αποχώρηση από τις εργασίες της Επιτροπής του συνόλου των βουλευτών όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι παραμένοντες στην Επιτροπή βουλευτές ταυτίζονται απολύτως με εκείνους, οι οποίοι υπέγραψαν την πρόταση κατηγορίας και κατά συνέπεια η Επιτροπή έχει απωλέσει με αυτή τη σύνθεση, τη νομιμοποίηση, η οποία παρασχέθηκε σ’ αυτή με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τον διορισμό της, εις την οποία προβλέπεται η εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων».

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει επίσης ότι «δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν κατά παραβίαση κάθε δικονομικού και ουσιαστικού κανόνα Δικαίου, ο οποίος ρυθμίζει τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προηγουμένως οι μάρτυρες της υπόθεσης, οι οποίοι αναφέρονται στο πρόσωπό του στη δικογραφία, χωρίς προστασία και αφού αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπενθυμίζει ότι για την υπόθεση αυτή έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, κατά των μαρτύρων και επιπλέον ζητεί τη διερεύνηση των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος από συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!