Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αποστόλου: Επιστροφές φόρου στους αγρότες και όχι προκαταβολές (βίντεο)
[Tribune]: Αποστόλου: Επιστροφές φόρου στους αγρότες και όχι προκαταβολές (βίντεο)

[Tribune]: Αποστόλου: Επιστροφές φόρου στους αγρότες και όχι προκαταβολές (βίντεο)

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για εισφορές, από κάθε άλλη φορά.

Όπως τόνισε ο υπουργός όχι μόνο δεν θα υποχρεωθούν σε προκαταβολή οι αγρότες για το 2016 αλλά θα έχουν επιστροφές είτε του συνόλου του ποσού που είχαν πληρώσει, ή μέρους αυτού και αυτό για καθαρό εισόδημα ως 9.000, ή 12.000 ευρώ.

«Προς τι αυτή η παραπλάνηση που επιχειρείται; » αναρωτήθηκε ο Β. Αποστόλου.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «με βάση τα προισχύοντα είχαμε φορολόγηση των αγροτών, με 13% από το πρώτο ευρώ, σήμερα δεν έχουμε φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα, μέχρι τα 8.500 ευρώ, ή αν υπάρχουν και παιδιά μέχρι τα 9.500 – 10.000 ευρώ».

«770 έχουμε δώσει σε ενισχύσεις ως σήμερα, αλλά υπάρχει το υπόλοιπο μέρος των ενισχύσεων που όλα αυτά συνολικά ξεπερνούν τα 2 δις. Είναι χρήματα που ήδη μπήκαν και θα μπαίνουν σταδιακά τα υπόλοιπα. Σήμερα είναι 1.250 ευρώ το ακατάσχετο σε κάθε πληρωμή που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των ενισχύσεων», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι πληρωμές δεν γίνονται όλες σε μία φορά, αλλά ως τις 15, 20 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και οι υπόλοιπες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!