Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Aποκαλύψεις για τα ανθρώπινα πειράματα των Ναζί στο Βερολίνο
[Tribune]: Aποκαλύψεις για τα ανθρώπινα πειράματα των Ναζί στο Βερολίνο

[Tribune]: Aποκαλύψεις για τα ανθρώπινα πειράματα των Ναζί στο Βερολίνο

Ιστοί ανθρώπων προερχόμενοι από εκτελεσμένους του ναζιστικού καθεστώτος χρησιμοποιήθηκαν σε πειράματα ανατομίας και θα ενταφιαστούν την προσεχή Δευτέρα στο Βερολίνο.

Προηγήθηκαν τρία χρόνια ερευνών επί των δειγμάτων που παραδόθηκαν από τους απογόνους του Δρ. Χέρμαν Στίβε, διευθυντή του Ινστιτούτου Ανατομίας του Πανεπιστημίου στο Βερολίνο στα χρόνια του Γ’ Ράιχ.

Από τα σώματα των αντιφρονούντων που εκτελέστηκαν από το εθνικο – σοσιαλιστικό καθεστώς δεν μένουν παρά 300 δείγματα ιστών, τοποθετημένα σε εργαστηριακές πλάκες και βρέθηκαν από τους κληρονόμους του Γερμανού ανατόμου τακτοποιημένες σε μικρά κουτιά.

Οι ιστοί αυτοί, που διακρίνονται δύσκολα δια γυμνού οφθαλμού, παραδόθηκαν το 2016 στον καθηγητή Ανατομίας Αντρέας Βίνκελμαν για να προσπαθήσει να τους ξαναδώσει μία ταυτότητα.

«Ιστοί τόσο μικρού μεγέθους δεν θεωρούνται συνήθως άξιοι ταφής… αλλά στην περίπτωση αυτή η ιστορία είναι ιδιαίτερης σημασίας αφού προέρχονται από ανθρώπους που στερήθηκαν σκοπίμως έναν τόπο ταφής ώστε οι συγγενείς τους να μη γνωρίζουν πού βρίσκονται”, εξηγεί ο Αντρέας Βίνκελμαν.

Αν και του ήταν αδύνατο να προσδιορίσει με ακρίβεια τον αριθμό των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από τα 300 δείγματα, ο Αντρέας Βίνκελμαν κατόρθωσε να απομονώσει είκοσι ονόματα και αριθμητικά στοιχεία που αποδεικνύουν σαφή σύνδεση με την φυλακή του Plotzensee, όπου 2.800 άνθρωποι απαγχονίστηκαν ή αποκεφαλίστηκαν από τους ναζί ανάμεσα στο 1933 και το 1945.

Με αίτημα των οικογενειών, τα θύματα, τα λείψανα των οποίων θα ενταφιαστούν στις 13 Μαΐου στο κοιμητήριο του Dorotestant του Βερολίνου, δεν θα ταυτοποιηθούν δημόσια. Όμως, είναι γνωστό ότι τα περισσότερα είναι γυναίκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!