Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αποκάλυψη Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά δεσμεύσεις και από την αντιπολίτευση για μέτρα μετά το 2019
[Tribune]: Αποκάλυψη Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά δεσμεύσεις και από την αντιπολίτευση για μέτρα μετά το 2019

[Tribune]: Αποκάλυψη Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά δεσμεύσεις και από την αντιπολίτευση για μέτρα μετά το 2019

Στην αποκάλυψη ότι το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019, προχώρησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Ο Μ. Σαπέν εξέφρασε την απορία του για το πώς είναι να δυνατόν το Ταμείο να ζητά από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα να δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα, εφόσον γίνει κυβέρνηση, τα δημοσιονομικά μέτρα για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως.

«Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς του Γάλλους τη δέσμευση της αντιπολίτευσης για ένα θέμα, διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να την δει να γίνεται κυβέρνηση».

Ο Μ. Σαπέν μίλησε για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό κάνουν παντού, όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού».

Επίσης, έκανε λόγο για εμμονές και όσον αφορά τον συνταξιοδοτικό τομέα.

Τέλος, προειδοποίησε ότι «θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κυρίως το ΔΝΤ, γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση του προγράμματος θα έχει επιπτώσεις για όλους, πρωτίστως για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τους εταίρους, οι οποίοι θα κληθούν να διασώσουν τη χώρα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!