Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τι αποκάλυψε ο Χάρης Γεωργιάδης για τον Σώρρα και την Κύπρο
[Tribune]: Τι αποκάλυψε ο Χάρης Γεωργιάδης για τον Σώρρα και την Κύπρο

[Tribune]: Τι αποκάλυψε ο Χάρης Γεωργιάδης για τον Σώρρα και την Κύπρο

Αποκαλυπτικός ήταν ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Χάρης Γεωργιάδης στην ανασκόπηση που έκανε για την εμπειρία του από το διάστημα που παρέμεινε στη θέση.

Όπως καταγράφει ο δημοσιογράφος Μάριος Ρούσσος στον Φιλελεύθερο μεταξύ πολλών που είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με τίτλο «Ο Απολογισμός, σκέψεις για το μέλλον» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κάτι το οποίο πράττει ετησίως τα τελευταία χρόνια, ο Χάρης Γεωργιάδης μίλησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία που είχε με τον Αρτέμη Σώρρα .

Ανέφερε ότι στην απουσία του τότε Υπουργού Μιχάλη Σαρρή, κλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, να παραστεί σε κρίσιμες συναντήσεις για την οικονομία με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ένα από τα γεγονότα που θυμάται είναι ότι το σχέδιο για το «κούρεμα» καταθέσεων το είχε λάβει λίγη ώρα πριν την σύσκεψη με τους Ευρωπαίους, δίχως να έχει προλάβει να το διαβάσει ο ίδιος ή οι συνεργάτες του, και να του ζητούν εξηγήσεις.

Από όταν ανέλαβε, είπε, ένιωθε πως είχε την στήριξη του Προέδρου Αναστασιάδη και έτσι μπορούσε να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις. Τόνισε πως αυτός ήταν ο στόχος του στο εσωτερικό και το εξωτερικό και σε κάθε του παρέμβαση υπογράμμιζε πως η Κύπρος θα έκανε αυτό που έπρεπε.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίζονταν και στο παρασκήνιο κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!