Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Απίστευτο: 72χρονος διένυσε τον Ατλαντικό μέσα σε ένα βαρέλι
[Tribune]: Απίστευτο: 72χρονος διένυσε τον Ατλαντικό μέσα σε ένα βαρέλι

[Tribune]: Απίστευτο: 72χρονος διένυσε τον Ατλαντικό μέσα σε ένα βαρέλι

Πρόκειται για σύγχρονο άθλο. Τι έκανε ένας 72χρονος Γάλλος; Ο Ζαν Σακ Σαβίν, περί ου ο λόγος, διένυσε τον Ατλαντικό μέσα σε ένα βαρέλι!

Ο Γάλλος είχε αποπλεύσει στις 26 Δεκεμβρίου από τους Κανάριους Νήσους, φτάνοντας στη Μαρτινίκα, σχεδόν μετά από τέσσερις μήνες σε μία από τις πιο άγριες θάλασσες του πλανήτη.

Ο 72χρονος έφτασε στις 27 Απριλίου, μετά από 122 ημέρες στη θάλασσα της Καραϊβικής και μόλις χθες ολοκλήρωσε τον στόχο του, φτάνοντας στις ακτές της Μαρτινίκα.

«Ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι αλλά και αρκετά επικίνδυνο», δήλωσε ο Jean-Jacques Savin. Ο Γάλλος απέφυγε να πάει σε αμερικανική ακτή, διότι θα έμπλεκε με… διαδικασίες αναγνώρισης του σκάφους του και θα είχε πρόβλημα να το επιστρέψει στη Γαλλία. Η Μαρτινίκα παραμένει συνδεδεμένη με τη Γαλλία και θεωρείται γαλλικό έδαφος.

«Τα πρώτα μου βήματα ήταν δύσκολα, αισθανόμουν σαν να είναι μεθυσμένος», δήλωσε ο Savin. «Ήταν το πρώτο μου ζεστό ντους με σαπούνι σε 127 ημέρες», πρόσεθσε ο 72χονος, ο οποίος το πρώτο πράγμα που έκανε όταν πάτησε σε… στέρεο έδαφος, ήταν να ζητήσει… δύο τηγανητά αυγά!

Ο Σαβίν έφτασε στο ολλανδικό νησί Saint-Eustache και από εκεί με ένα γαλλικό ρυμουλκό μεταφέρθηκε με το βαρέλι του στη Μαρτινίκα.

Ο Γάλλος «Φιλέας Φογκ» έχασε τέσσερα κιλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο βαρέλι, το οποίο ήταν κατασκευασμένο από επικαλυμμένο με ρητίνη κόντρα πλακέ, ενισχυμένο σε μεγάλο βαθμό για να αντισταθεί σε κύματα και πιθανές επιθέσεις από φάλαινες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!