Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Απειλεί με νέα μέτρα ο Σόιμπλε – Όχι συζήτηση για το χρέος πριν το 2018
[Tribune]: Απειλεί με νέα μέτρα ο Σόιμπλε – Όχι συζήτηση για το χρέος πριν το 2018

[Tribune]: Απειλεί με νέα μέτρα ο Σόιμπλε – Όχι συζήτηση για το χρέος πριν το 2018

Με νέα μέτρα απειλεί εμμέσως πλην σαφώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Αθήνα, την ώρα που εμμένει αμετακίνητος στην απόρριψη κάθε συζήτησης για απομείωση του χρέους πριν το 2018.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Genaral Anzeiger της Βόννης, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών διαπιστώνει ότι πολλά στην Ευρωπαϊκή Ενωση πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση. «Ας πάρουμε ως παράδειγμα την ανάπτυξη στην Ισπανία. Η Ιταλία θα έχει θετική εξέλιξη στην οικονομία. Οι ‘Ελληνες κάνουν, επίσης, πρόοδο, δεν θα πρέπει όμως να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

Όσον αφορά την άρνηση του ΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «πρόκειται για παρεξήγηση» και ότι δεν προτίθεται καθόλου να συγκρουσθεί με το Ταμείο. «Το ΔΝΤ αμφιβάλλει -και αυτό δεν είναι νέο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει, αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και ότι αυτό αρκεί ώστε να βαδίσει η χώρα προς ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι ‘Ελληνες αντίθετα επαναλαμβάνουν: θα τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό και την άνοιξη συμφωνήσαμε, η Αθήνα να λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν επαληθευτεί η απαισιοδοξία του ΔΝΤ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!