Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Απελπισμένος ο Ερντογάν ικετεύει Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Τουρκία
[Tribune]: Απελπισμένος ο Ερντογάν ικετεύει Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Τουρκία

[Tribune]: Απελπισμένος ο Ερντογάν ικετεύει Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Τουρκία

Οι σχέσεις Ουάσινγκτον – Άγκυρας θα ενισχυθούν με τις επενδύσεις και το εμπόριο, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αντιπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του.

«Πιστεύω ότι η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ θα ενισχυθεί περαιτέρω με τις επενδύσεις και το εμπόριο παρά τις διακυμάνσεις», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το κείμενο, το οποίο περιήλθε στο πρακτορείο Reuters και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εκδήλωση για αμερικανικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Τουρκία δεν ήταν ανοιχτή για τα μέσα ενημέρωσης και δεν κατέστη εφικτή να εξακριβωθεί αν η ομιλία εκφωνήθηκε όπως το γρατπό κείμενο.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην ζημιωθούν οι επιχειρήσεις από τα εμπορικά μέτρα και δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις αρχές της ελεύθερης αγοράς.

«Παροτρύνουμε τον επιχειρηματικό κόσμο να συνεργαστεί περαιτέρω ενώ αναζητούμε τρόπους επίλυσης μέσω της διπλωματίας με τους ομολόγους μας».

«Δεν θέλουμε ποτέ να επηρεαστείτε αρνητικά ή να εμποδιστούν τα σχέδιά σας εξαιτίας των ζητημάτων που έχουμε με την υπάρχουσα αμερικανική κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε να προβαίνουμε σε κάθε απαραίτητο βήμα».

Οι επενδυτές, ανήσυχοι από τον καλπάζοντα πληθωρισμό και την αύξηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με τις συνέπειες της σύγκρουσης Ερντογάν – Τραμπ, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ διπλασίασε τους δασμούς επί των εισαγωγών τουρκικού χάλυβα και αλουμινίου ασκώντας πίεση επί της Άγκυρας για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, Αντριου Μπράνσον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!