Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η απάντηση της Κύπρου στις απειλές Τσαβούσογλου για στρατιωτική επέμβαση
[Tribune]: Η απάντηση της Κύπρου στις απειλές Τσαβούσογλου για στρατιωτική επέμβαση

[Tribune]: Η απάντηση της Κύπρου στις απειλές Τσαβούσογλου για στρατιωτική επέμβαση

Απάντηση στις απειλές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση από το Προεδρικό της Κύπρου, η τοποθέτηση της ΕΕ είναι καθαρή και η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της Κύπρου έρχεται σε απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθυμίζει δε ότι σύμφωνα με το νόμο σε οποιανδήποτε περίπτωση θα διατηρείται στο Εθνικό Ταμείο ποσό πέραν του 50% των συνολικών εσόδων και ως εκ τούτου είναι απολύτως διασφαλισμένα τα όποια δικαιώματα και των Τουρκοκυπρίων.

Τέλος, σύμφωνα με τον Πρόδρομο Προδρόμου, ο Πρόεδρος και η κυπριακή κυβέρνηση περιμένει αντί των παραβιάσεων και των απειλών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας να πρυτανεύσει λογική συνεννόησης, ούτως ώστε με τον τερματισμό της έντασης να καταστεί δυνατό να επαναρχίσουν και οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού.

Η γραπτή δήλωση Προδρόμου:

Ως απάντηση στις δηλώσεις τόσο του Προέδρου της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν όσο και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραπέμπουμε στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20 Ιουνίου 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!