Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Άντρος Κυπριανού στο CNN Türk: Εάν βρεθεί λύση στο Κυπριακό να περάσει ο αγωγός μέσω Τουρκίας
[Tribune]: Άντρος Κυπριανού στο CNN Türk: Εάν βρεθεί λύση στο Κυπριακό να περάσει ο αγωγός μέσω Τουρκίας

[Tribune]: Άντρος Κυπριανού στο CNN Türk: Εάν βρεθεί λύση στο Κυπριακό να περάσει ο αγωγός μέσω Τουρκίας

Ο Άντρος Κυπριανού, ο απίθανος τύπος που ηγείται του ΑΚΕΛ, του κομμουνιστικού κόμματος Κύπρου, για μια ακόμη φορά προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις. Δήλωσε σε τουρκικό κανάλι ότι το κόμμα του δεν έχει αντίρρηση με την κατασκευή ενός αγωγού μεταφοράς του φυσικού αερίου της Αν. Μεσογείου μέσω Τουρκίας, δηλαδή να μην κατασκευαστεί ο EastMed, εάν προηγουμένως βρεθεί λύση στο Κυπριακό.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Άντρος Κυπριανού θεωρείται οπαδός της «όποιας λύσης» και έχει κατηγορηθεί ότι υπονόμευε στον Αλέξη Τσίπρα τον Νίκο Κοτζιά.

Προφανώς ο κουτοπόνηρος αυτός επαρχιώτικης νοοτροπίας πολιτευτής αγνοεί -ή δεν τον ενδιαφέρει- ότι ο αγωγός EastMed είναι ένα έργο που αποσκοπεί να εξασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα έχουν τις στρόφιγγες Τούρκοι στα χέρια τους, όπως και καμία άλλη μη δυτική ή μη ευρωπαϊκή δύναμη.

Επίσης, μέσω του EastMed θα διοχετεύεται στην Ευρώπη το φυσικό αέριο από τα ελληνικά, αιγυπτιακά και ισραηλινά κοιτάσματα. Ίσως στο μέλλον και από τα κουρδικά.

Ο «μπαμπάς» του αγωγού, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ήξερε καλύτερα από τον «Άντρος» τον άλλο δρόμο, τον πιο φτηνό, και προφανώς υπάρχει λόγος σοβαρός που πρότεινε πριν 10 χρόνια τον EastMed.

Αυτός όμως ο αμφιλεγόμενος αριστερός (για να μην τον χαρακτηρίσουμε αλλιώς) συνδέει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης με την επίλυση του Κυπριακού και βάζει τον αγωγό EastMed στο χωριάτικο ανατολίτικο παζάρι του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!