Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την κυπριακή ΑΟΖ
[Tribune]: Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την κυπριακή ΑΟΖ

[Tribune]: Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την κυπριακή ΑΟΖ

Μήνυμα προς τους πολίτες της Κύπρου ότι «θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε σχέση με την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, έστειλε από το Στρασβούργο ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς.

Μιλώντας εκ μέρους του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και περιγράφοντας τις αποφάσεις του τελευταίου τακτικού και έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε: «Και τώρα λίγα λόγια για τα υπόλοιπα θέματα που συζήτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πρώτον θέλω να επαναβεβαιώσω την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο σε σχέση με την συνεχιζόμενη παράνομη γεωτρητική δραστηριότητα της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ ήταν ο πρώτος που δήλωση, ήδη από το Σίμπιου, ότι σε αυτό το θέμα «είμαι Κύπριος» και είμαι χαρούμενος που στο ευρωπαϊκό συμβούλιο όλα τα Κράτη Μέλη μίλησαν με μία φωνή και είπαν είμαστε όλοι Κύπριοι».

Παράλληλα, ανέφερε πως «η Κομισιόν πλέον υποστηρίζει αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης, εργαζόμενη πάνω σε στέρεα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε και διαβεβαιώνω του πολίτες της Κύπρου ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Η ΕΕ θα σταθεί σε πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο».

Τέλος ο Σέφκοβιτς, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν άνθρωπο που μοιραζόταν την αγάπη του για την Ευρώπη και την Κύπρο όπως και εμείς».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!