Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αντ. Φώσκολος: Μπήκαμε στα μνημόνια γιατί Χατζηδάκης το 2009 και Παπανδρέου το 2011 δεν κατάλαβαν ότι είχαμε υδρογονάνθρακες
[Tribune]: Αντ. Φώσκολος: Μπήκαμε στα μνημόνια γιατί Χατζηδάκης το 2009 και Παπανδρέου το 2011 δεν κατάλαβαν ότι είχαμε υδρογονάνθρακες

[Tribune]: Αντ. Φώσκολος: Μπήκαμε στα μνημόνια γιατί Χατζηδάκης το 2009 και Παπανδρέου το 2011 δεν κατάλαβαν ότι είχαμε υδρογονάνθρακες

Σε άρθρο του στο SLPress ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος αποκαλύπτει ότι μπήκαμε στα μνημόνια γιατί το 2009 ο Κωστής Χατζηδάκης δεν κατάλαβε τι του έλεγαν οι Νορβηγοί και το ίδιο δεν κατάλαβε το 2011 και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο μόνος που κατάλαβε, σύμφωνα με τον καθηγητή Φώσκολο, ήταν ο Γιάννης Μανιάτης.

Διαβάστε το απόσπασμα από το άρθρο:

«Διερωτώμαι αν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει συνειδητοποιήσει την τεράστια γεωπολιτική και οικονομική δύναμη που μας δίνει η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

»Δεν είναι οι ανεμογεννήτριες στα Άγραφα ή οι ανεμογεννήτριες στην Σπίνα της Κανδάνου, Κρήτης. Είναι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην υπεράκτια Κρήτη.

»Αυτή την πραγματικότητα μας την κατέστησε γνωστή η ΕΔΕΥ όταν πρόεδρός της ήταν ο Γιάννης Μπασιάς.

»Πρέπει να γνωρίζει ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΕΥ ότι και ο Θεμιστοκλής που έσωσε την Αθήνα και τον Δυτικό πολιτισμό από τους Πέρσες, τελικά πέθανε στην αυλή του Δαρείου.

»Και τον Σωκράτη δηλητηρίασαν οι Αθηναίοι. Η αχαριστία είναι στο αίμα των Ελλήνων. Μόνο στα λόγια θέλουμε επιστροφή των Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό.

»Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν πρέπει να κάνει το σφάλμα που έκανε όταν ήταν υπουργός επί κυβερνήσεως Καραμανλή το 2009.

»Τότε, ο διευθυντής μιας νορβηγικής γεωφυσικής εταιρείας, της TG-NOPEC, προσπάθησε να τον δει για να τον ενημερώσει για τον πλούτο των υδρογονανθράκων που βρισκόταν νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!