Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ανοικτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί η παραίτηση της Tερέζα Μέι
[Tribune]: Ανοικτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί η παραίτηση της Tερέζα Μέι

[Tribune]: Ανοικτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί η παραίτηση της Tερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι ενδέχεται να μην παραιτηθεί την Παρασκευή όπως είχε ανακοινώσει αρχικά, σύμφωνα με υπόνοιες που αφήνει μία ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σύμφωνα με το γραφείο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα υποβάλλει την παραίτησή της στη βασίλισσα «όταν είναι βέβαιη ότι ο διάδοχός της μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του βρετανικού Κοινοβουλίου».

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις μέσα στο Κοινοβούλιο, διότι δημιούργησε την εντύπωση ότι οι Συντηρητικοί παίζουν… καθυστερήσεις καθώς φοβούνται ότι, όποιος και αν είναι ο διάδοχος της κας May στο κόμμα, δεν θα μπορέσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης φέρονται ότι προσπαθούν να κλείσουν τη Βουλή το συντομότερο δυνατό, ακόμη και στις 19 Ιουλίου, πριν ακόμη από τη λήξη της εσωκομματικής διαδικασίας στις 22 Ιουλίου, ώστε να μην «προλάβει» ο νέος ηγέτης του κόμματος να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι την πρόταση αυτή, αν την καταθέσει η κυβέρνηση, θα πρέπει να περάσει από την πλειοψηφία της Βουλής.

Οι Συντηρητικοί ελπίζουν ότι με τον τρόπο αυτό ο νέος αρχηγός να βρει τον χρόνο να πείσει το κόμμα και τα στελέχη του, ακόμη και τους αντιφρονούντες, αλλά και το Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ωστόσο, τα νέα «μαγειρέματα» έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο από το Εργατικό Κόμμα όσο και από βουλευτές των Συντηρητικών, οι οποίοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να φοβάται τη Βουλή και ότι η ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!