Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ανατροπή: Τα «γυρίζουν» οι Βρετανοί για το Brexit λίγο πριν την έξοδο από την ΕΕ
[Tribune]: Ανατροπή: Τα «γυρίζουν» οι Βρετανοί για το Brexit λίγο πριν την έξοδο από την ΕΕ

[Tribune]: Ανατροπή: Τα «γυρίζουν» οι Βρετανοί για το Brexit λίγο πριν την έξοδο από την ΕΕ

Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit σήμερα θα έδινε πιθανόν διαφορετικό αποτέλεσμα από εκείνο του 2016.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από δημοσκόπηση της Survation, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Channel 4 και η οποία έρχεται την ώρα που η Τερέζα Μέι βρίσκεται πιο κοντά σε μία συμφωνία με την Ε.Ε., αλλά αντιμετωπίζει εντεινόμενη αμφισβήτηση στο εσωτερικό.

Στην online δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 20.000 πολίτες, το 54% τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 46% υπέρ της εξόδου.

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει επανειλημμένα κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα, ωστόσο πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι φωνές, που ζητούν κάλπες για την έγκριση της οριστικής συμφωνίας στην οποία θα καταλήξει με τους 27 της κοινότητας.

Ακόμη κι αν η Βρετανίδα πρωθυπουργός, η οποία σύμφωνα με τους Times θα προτείνει συμβιβασμό για τα ιρλανδικά σύνορα και τους τελωνειακούς ελέγχους, ξεπεράσει τις συγκρούσεις στο εσωτερικό των Τόρις και κλείσει συμφωνία, η έρευνα της Survation κατέδειξε ότι το 33% θα την απέρριπτε, ενώ μόλις το 26% θα την αποδεχόταν.

Αν η Τερέζα Μέι οδηγηθεί σε no deal, τότε το 36% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε., ενώ το 35% ότι πρέπει να μείνει στην κοινότητα. Το 19% δηλώνει πως η διαδικασία πρέπει να καθυστερήσει ώστε να κλειστεί συμφωνία.

Αν από την άλλη η Μέι κλείσει μια συμφωνία, το 43% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν αν την δέχονται ή εάν θέλουν η χώρα να μείνει στην ΕΕ, ενώ το 37% απορρίπτει αυτή την επιλογή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!