Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Αναστασιάδης- Σίσι: Να εμποδιστεί με κάθε τρόπο η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης
[Tribune]: Αναστασιάδης- Σίσι: Να εμποδιστεί με κάθε τρόπο η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης

[Tribune]: Αναστασιάδης- Σίσι: Να εμποδιστεί με κάθε τρόπο η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης

Τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας και συγκεκριμένα την παράνομη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και του επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης συζήτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, αφού καταδίκασε την εν λόγω συμφωνία λέγοντας ότι δεν παράγει τα οποιαδήποτε έννομα αποτελέσματα, συμφώνησε με τον κ. Αναστασιάδη πως θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που να παρεμποδίζουν την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υλοποίηση των προνοιών μιας παράνομης συμφωνίας.

«Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θεωρεί πως τυχόν στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη δημιουργεί άμεσο κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, οι δύο ηγέτες σύμφωνησαν όπως οι υπουργοί Εξωτερικών Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου συντονίσουν τις δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν, προκειμένου να αποτραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!