Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Αναστασιάδης για Τουρκία: Ο ταραξίας πρέπει επιτέλους να συμμορφωθεί (βίντεο)
[Tribune]: Αναστασιάδης για Τουρκία: Ο ταραξίας πρέπει επιτέλους να συμμορφωθεί (βίντεο)

[Tribune]: Αναστασιάδης για Τουρκία: Ο ταραξίας πρέπει επιτέλους να συμμορφωθεί (βίντεο)

«Απασφάλισε» ο Νίκος Αναστασιάδης κατά της Τουρκίας μιλώντας στο Euronews, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα καλώτας τον «ταραξία» όπως την χαρακτήρισε, «να συμμορφωθεί».

Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη στο Euronews ότι «εκείνοι που απέτρεπαν και αποτρέπουν τη λύση δεν είναι άλλοι από την Τουρκία, η οποία συνεχώς αξιώνει και προσπαθεί να διαμορφώσει τέτοια δεδομένα, που στην ουσία να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε ένα προτεκτοράτο, μέσω των διαφόρων αξιώσεων που προβάλλει. Κάτι το οποίο είναι αδιανόητο να αποδεχθεί οποιοσδήποτε Ε/κ ηγέτης».

Στην συνάντηση της 9ης Αυγούστου οι Αναστασιάδης και Ακιντζί συμφώνησαν ποιοι θα ήταν οι όροι αναφοράς, με τον Πρόεδρο να λέει ότι: «ενημερώθηκε αναλόγως τηλεφωνικά η κ. Λουτ, επισκέφθηκε την Κύπρο, ετοίμασε ένα λιτό κείμενο για να αποφευχθούν οι όποιες εμπλοκές ή περιπλοκές».

Στη συνέχεια όμως φαίνεται πως η Τουρκία ενεπλάκη σε σημαντικό βαθμό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η θετική πορεία των διαβουλεύσεων να «βρει τοίχο» με τον Αναστασιάδη να δηλώνει ότι: «Ο ίδιος θέλω να είμαι και αισιόδοξος και να συντηρώ ακόμα την ελπίδα ζωντανή, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον διάλογο».

Ο ίδιος προσέθεσε πως : «Το πρόβλημα είναι αν η Τουρκία εμμένει, ανυποχώρητη σε κάποιες θέσεις, σε ό,τι αφορά στις εγγυήσεις και την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο, να παραμείνει εγγυήτρια με επεμβατικά δικαιώματα κτλ, αν επιμείνει στο ότι πρέπει η πολιτική ισότητα να ερμηνεύεται με το δικαίωμα μιας θετικής, τουλάχιστον, απαραιτήτου ψήφου των Τ/κ για κάθε απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης, αντιλαμβάνεστε ότι δεν οδηγούμεθα σε μία λειτουργική και κατ’ επέκταση βιώσιμη λύση», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!