Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τι αναφέρει ο Γ. Σγουρός για διαγωνισμό έργου της Περιφέρειας Αττικής
[Tribune]: Τι αναφέρει ο Γ. Σγουρός για διαγωνισμό έργου της Περιφέρειας Αττικής

[Tribune]: Τι αναφέρει ο Γ. Σγουρός για διαγωνισμό έργου της Περιφέρειας Αττικής

Την παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων ζητεί ο Γιάννης Σγουρός, που καταγγέλει ως φωτογραφικούς τους όρους διαγωνισμού, που διενήργησε η Περιφέρεια Αττικής για οδοποιΐα ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κατήγγειλε ότι στους όρους του συγκεκριμένου διαγωνισμού προβλέπεται ότι ο ανάδοχος πρέπει να είναι σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων από την Πλατεία Συντάγματος, γεγονός που, όπως είπε, αποκλείει άλλες εταιρίες που πιθανότατα θα πρόσφεραν καλύτερη τιμή.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό ο διαγωνισμός αφορά το μεγαλύτερο έργο συντήρησης οδοποιίας που έχει δημοπρατήσει στην πενταετή θητεία της η διοίκηση της Ρένας Δούρου με τον τίτλο «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής» και συνολικό προϋπολογισμό 15.000.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Πρόκειται, όπως είπε, για πρωτοφανή όρο, που δεν έχει τεθεί ποτέ ξανά σε κανέναν διαγωνισμό από τους δεκάδες που εκτελούνται για τη συντήρηση της οδοποιίας στην Αττική, που σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους επί ποινή αποκλεισμού όρους περιορίζει τον ανταγωνισμό, κατά ευθεία καταστρατήγηση της εθνικής νομοθεσίας και των κοινοτικών Οδηγιών.

Ο κ. Σγουρός κάλεσε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων να ελέγξει άμεσα τους όρους του διαγωνισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!