Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αμφίπολη: Ο Πρόεδρος ζήτησε να συνεχιστούν οι ανασκαφές – Ο Λεφαντζής έδειξε μόνο στον Παυλόπουλο τα μυστικά
[Tribune]: Αμφίπολη: Ο Πρόεδρος ζήτησε να συνεχιστούν οι ανασκαφές – Ο Λεφαντζής έδειξε μόνο στον Παυλόπουλο τα μυστικά

[Tribune]: Αμφίπολη: Ο Πρόεδρος ζήτησε να συνεχιστούν οι ανασκαφές – Ο Λεφαντζής έδειξε μόνο στον Παυλόπουλο τα μυστικά

Αλλάζει σελίδα η ανασκαφή στην Αμφίπολη και από τις γκρίζες μέρες μιας αδρανούς και πλήρους αποτυχημένης τριετίας δείχνει ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε σιγά, σιγά να κάνει την εμφάνιση της η επόμενη μέρα.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Τύμβο Καστά, καλεσμένος του Δημάρχου Κώστα Μελίτου, ήταν καθοριστικής σημασίας αφού από τις δηλώσεις του διαφάνηκε πως τα όσα είπε αποτελούν ενδεχομένως και τον προάγγελο αλλαγών που θα επέλθουν σε επίπεδο θέσεων ευθύνης στο Υπουργείο Πολιτισμού.

«Να συνεχιστούν οι ανασκαφές στον Τύμβο Καστά και να σιωπούν οι αναρμόδιοι» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος και με μια του κουβέντα έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στους αρχαιολόγους που ενεπλάκησαν στην σύνταξη του ρωμαϊκού πορίσματος για το μνημείο του Καστά, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας μια τόσο σημαντική ανασκαφή όπως τη χαρακτήρισε.

«Ας αφήσουμε τις υποθέσεις εργασίας. Αρκετά. Ας μιλάνε μόνο οι ειδικοί. Σαφώς και είναι Μακεδονικό το μνημείο. Παρακαλώ να εμπιστευόμαστε την ελληνική αρχαιολογική κοινότητα που ξέρει τη δουλειά της. Όσοι όμως δεν έχουν δουλειά με αυτό, ας παρακολουθούν άλλα ας σιωπήσουν» και πρόσθεσε, «Είμαι εδώ για να βοηθήσω. Ό,τι είναι να κάνω, θα το κάνω».

Ο Λεφαντζής αποσυμβόλισε τον Πρόεδρο τα μυστικά του Μνημείου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στην Αμφίπολη έδειξε ότι ήταν εξαιρετικά θα έλεγε κανείς ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα της ανασκαφής σε επίπεδο μάλιστα που προκάλεσε την έκπληξη των δημοσιογράφων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!