Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Άμεση απάντηση Κοτζιά στον Ερντογάν: «Η Θράκη είναι ελληνική»
[Tribune]: Άμεση απάντηση Κοτζιά στον Ερντογάν: «Η Θράκη είναι ελληνική»

[Tribune]: Άμεση απάντηση Κοτζιά στον Ερντογάν: «Η Θράκη είναι ελληνική»

«Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη», διεμήνυσε η Αθήνα, απαντώντας στην αναφορά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώς της «δυτικής Θράκης».

Το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων που η Συνθήκη της Λωζάνης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα, διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών επιβάλλει τη διατύπωση υπεύθυνων θέσεων μακριά από παρωχημένους αναθεωρητισμούς».

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για δηλώσεις Προέδρου Τουρκικής Δημοκρατίας

«Η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων που η Συνθήκη της Λωζάννης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα, διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα.

Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών επιβάλλει τη διατύπωση υπεύθυνων θέσεων μακριά από παρωχημένους αναθεωρητισμούς.

Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη».

Θράκη, Αιγαίο και Θεσσαλονίκη λιγουρεύεται ο ημίτρελος σουλτάνος

Αναφορά σε δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώς της «δυτικής Θράκης» έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας, με αφορμή τη μάχη για την απελευθέρωση της Μουσούλης από το ISIS, πως «η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην Άγκυρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!