Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Αμερικανοί στρατιώτες μάχονται στους δρόμους της Μοσούλης
[Tribune]: Αμερικανοί στρατιώτες μάχονται στους δρόμους της Μοσούλης

[Tribune]: Αμερικανοί στρατιώτες μάχονται στους δρόμους της Μοσούλης

Αμερικανοί στρατιώτες μάχονται στις ανατολικές συνοικίες της Μοσούλης στο πλευρό των Ιρακινών στρατιωτών ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Όταν ξεκίνησε η εκστρατεία για τη Μοσούλη η Βαγδάτη είχε αποκλείσει τη συμμετοχή άλλου πεζικού εκτός του ιρακινού στις οδομαχίες.

Προφανώς κρίθηκε, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της επιχείρισης, ότι χρειάζεται να επέμβει και το «αμερικανικό ιππικό» για να καταπολεμηθεί ακόμα πιο αποτελεσματικά το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες συμμετέχουν ενεργά στις μάχες στις ανατολικές συνοικίες της πόλης και οι αξιωματικοί τους διέταξαν τους δημοσιογράφους να φύγουν από δίπλα τους, σύμφωνα με τη διαδικτυακή αραβική εφημερίδα Alquds που εδρεύει στη Βρετανία, η οποία επικαλέστηκε ως πηγή της Ιρακινό αξιωματικό που μίλησε τηλεφωνικά.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού βομβάρδισαν τις γέφυρες πάνω από τον ποταμό Τίγρη που διασχίζει τη Μοσούλη ώστε να αποκοπεί το ανατολικό από το δυτικό μέρος της πόλης.

Στόχος είναι να απομονωθεί ο ανατολικός τομέας της πόλης, που δέχεται και την επίθεση, ώστε να μην μπορεί να λαμβάνει από τα δυτικά εφόδια και οχήματα βόμβες που χρησιμοποιούνται σε αποστολές αυτοκτονίας.

Η πολιορκία επικεντρώνεται στην ανατολική όχθη της πόλης που στόχος είναι να απελευθερωθεί πρώτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!