Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οι Αμερικανοί συνέλαβαν Άραβα φύλαρχο ως ύποπτο για τις επιθέσεις με ρουκέτες σε βάση τους στο Ιράκ
[Tribune]: Οι Αμερικανοί συνέλαβαν Άραβα φύλαρχο ως ύποπτο για τις επιθέσεις με ρουκέτες σε βάση τους στο Ιράκ

[Tribune]: Οι Αμερικανοί συνέλαβαν Άραβα φύλαρχο ως ύποπτο για τις επιθέσεις με ρουκέτες σε βάση τους στο Ιράκ

Αμερικανοί στρατιώτες πραγματοποίησαν την Τρίτη καταδρομική επιχείριση με ελικόπτερα στην επαρχία Άνμπαρ, του δυτικού Ιράκ, για να συλλάβουν έναν Άραβα φύλαρχο που θεωρείται ύποπτος για πρόσφατη επίθεση σε αμερικανική βάση με ρουκέτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua», ο συλληφθείς είναι ο Νασέερ Αλ Ομπέιντι, σουνίτης φύλαρχος και αρχηγός παραστρατιωτικής δύναμης, που σχετίζεται με τη σιιτική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης), που αν και έχει ενταχθεί στον ιρακινό στρατό θεωρείται φιλοϊρανική ένοπλη δύναμη.

Ο φύλαρχος Ομπέιντι κατηγορείται για ανάμιξη στις επιθέσεις με ρουκέτες στην αεροπορική βάση «Αΐν Αλ Άσαντ», στις αρχές Δεκεμβρίου, στο δυτικό Ιράκ, στην οποία σταθμεύουν εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες.

Συνολικά 5.000 Αμερικανοί στρατιώτες είναι αναπτυγμένοι στο Ιράκ ύστερα από πρόσκληση της ιρακινής κυβέρνησης για να συμβάλλουν στον πόλεμο για την εξάλειψη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!