Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οι Αμερικανοί λένε ότι σκότωσαν 60.000 τζιχαντιστές μέλη του ISIS
[Tribune]: Οι Αμερικανοί λένε ότι σκότωσαν 60.000 τζιχαντιστές μέλη του ISIS

[Tribune]: Οι Αμερικανοί λένε ότι σκότωσαν 60.000 τζιχαντιστές μέλη του ISIS

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ σκότωσε περίπου 60.000 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός Ρέιμοντ Τόμας, διοικητής των Ειδικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Στρατού.

«Κάνουμε σπουδαία πρόοδο ενάντια σε αυτόν τον εχθρό», δήλωσε ο στρατηγός Τόμας.

«Δεν είμαι στη νοσηρή διάθεση να μετράω πτώματα, αλλά έχει τη σημασία του», τόνισε ο Τόμας.

«Έτσι, όταν οι φίλοι ρωτάνε, χρειάζεστε πιο επιθετικά μέτρα, χρειάζεστε καλύτερους κανόνες εμπλοκής, θα ήθελα να πω ότι είμαστε αρκετά θανάσιμα αποδοτικοί αυτή ακριβώς τη στιγμή», πρόσθεσε.

Οι απώλειες αυτές είναι κατά 10.000 άνδρες υψηλότερες από την προηγούμενη καταμέτρηση τον Δεκέμβριο του 2016 που μίλαγε για 50.000 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Παρά το γεγονός ότι οι απώλειες είναι υψηλές δεν μπορούν να εκτιμηθούν σε σχέση με τη ζημιά που έχει υποστεί η οργάνωση διότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον συνολικό αριθμό των μελών της.

Ιδιαίτερα εάν θυμηθούμε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν τους ανέβαζαν ποτέ σε περισσότερους από 20.000 άνδρες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπολόγιζε το καλοκαίρι του 2016 τους τζιχαντιστές του ISIS σε 100.000. Το Πεντάγωνο έλεγε ότι είναι 15.000 με 20.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!