Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η αλήθεια και τα «κόλπα» με τους μετακλητούς υπαλλήλους
[Tribune]: Η αλήθεια και τα «κόλπα» με τους μετακλητούς υπαλλήλους

[Tribune]: Η αλήθεια και τα «κόλπα» με τους μετακλητούς υπαλλήλους

Ο αριθμός των 2067 μετακλητών που εμφανίζεται σε διάφορα δημοσιεύματα αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους, έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2016, διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Στους 2067 μετακλητούς (θυμίζουμε ότι αν αποχωρήσει ο υπουργός, ο βουλευτής ή δήμαρχος παύει άμεσα και η σύμβαση των μετακλητών) συμπεριλαμβάνονται οι επιστημονικοί συνεργάτες όλων των βουλευτών, ανεξαρτήτως κόμματος (567), οι μετακλητοί που υπηρετούν σε Βουλή και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες όλων των κομμάτων (151), οι μετακλητοί των Δημάρχων και των λοιπών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (631), κ.λπ.», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

«Έως το Νοέμβριο του 2015 στο μητρώο μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση “Μετακλητοί» καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι και όχι οι πάσης φύσεως ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, κ.λπ. υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, κ.ά. Με απλά λόγια, όλα τα προηγούμενα χρόνια, «καταγραφόταν» μια «εικονική πραγματικότητα» που απέκρυβε την πραγματικότητα από τους πολίτες.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της «εικονικής πραγματικότητας» παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στο γραφείο υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ – ΠαΣοΚ (μόνο στον Υπουργό και όχι και σε αναπληρωτή Υφυπουργό, Γενικούς Γραμματείς, κ.λπ.) υπηρετούσαν:

Ειδικοί σύμβουλοι 14
Μετακλητοί 8
Ειδικό επιστημονικό προσωπικό 4
Δημοσιογράφο 2
Αποσπασμένοι 14 και με
Διάθεση (από το ΚΕΛΠΝΟ) 11
Σύνολο 53 άτομα!

Από αυτά τα 53 άτομα που υπηρετούσαν στο γραφείο υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, με βάση την τότε μεθοδολογία καταγραφής, στη στήλη «Μετακλητοί», του μητρώου μισθοδοτούμενων του Δημοσίου, θα εμφανιζόντουσαν μόνο 8 μετακλητοί υπάλληλοι!

Σήμερα στην εργασιακή σχέση «Μετακλητοί» καταχωρούνται οι ειδικοί σύμβουλοι, οι ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες, οι γενικοί ειδικοί γραμματείς και γενικά οι πάντες των οποίων η θέση χαρακτηρίζεται από το νόμο ως θέση «Μετακλητού». Η μεθοδολογία άλλαξε συνειδητά από την σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.

Προκειμένου να υπάρχει μια πλήρης εικόνα για τους «Μετακλητούς» που «αυξήθηκαν υπερβολικά», κατά τους ισχυρισμούς κομμάτων και δημοσιευμάτων, από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2016, καταγράφουμε:

* Ιανουάριος 2016 1.942 μετακλητοί
* Σεπτέμβριος 2016 2.067 μετακλητοί
Διαφορά 125 εργαζόμενοι

Αυτή η αύξηση των 125 εργαζομένων, που επικαλούνται δημοσιεύματα, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στους ΟΤΑ, τους συνεργάτες βουλευτών, τους μετακλητούς της Βουλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!