Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αλέξης Τσίπρας: «Πριν τρία χρόνια η Ελλάδα δεν είχε καμία γεωπολιτική πίστη – Σήμερα είναι πυλώνας σταθερότητας»
[Tribune]: Αλέξης Τσίπρας: «Πριν τρία χρόνια η Ελλάδα δεν είχε καμία γεωπολιτική πίστη – Σήμερα είναι πυλώνας σταθερότητας»

[Tribune]: Αλέξης Τσίπρας: «Πριν τρία χρόνια η Ελλάδα δεν είχε καμία γεωπολιτική πίστη – Σήμερα είναι πυλώνας σταθερότητας»

«Η χώρα πάει καλύτερα και οι δύσκολες επιλογές των τελευταίων χρόνων δίνουν τους καρπούς» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Le Point», προσθέτοντας ότι «κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται».

Το περιοδικό, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη με τίτλο «Ελλάδα, η Αναγέννηση» προβάλλει τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο πρωτοσέλιδό του με υπότιτλο «Αλέξης Τσίπρας: Κανείς δεν το πίστευε».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους του περιοδικού αν –μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup- αισθάνεται ευτυχισμένος ο κ. Τσίπρας απαντά:

«Ευτυχισμένος… είναι δύσκολο να το πει κανείς, πάντως σίγουρα ευτυχέστερος απ’ ό,τι πριν».

«Θα έλεγα ότι η χώρα μου πάει καλύτερα και ότι οι δύσκολες επιλογές των τελευταίων χρόνων δίνουν τους καρπούς.

»Οι γενναίες αποφάσεις χρειάζονται χρόνο για να αποκαλύψουν την αξία τους.

»Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί και να’ μαστε εκ νέου στην κανονικότητα.

»Αλλά, αν κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος συνεχίζεται» σημειώνει.

Για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και τη συμφωνία που ακολούθησε μια εβδομάδα αργότερα, ο Πρωθυπουργός εξηγεί:

«Πριν το δημοψήφισμα, η χώρα μου ήταν σε παγίδα. Οι πιστωτές δεν μας άφηναν κανένα περιθώριο (…) μου ζητούσαν τεράστιες θυσίες, εκπληκτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς χρήματα.

»Αποφασίσαμε την οργάνωση του δημοψηφίσματος για να επιστρέψει η Ελλάδα στα πράγματα και να ανακτήσει μια δύναμη στη διαπραγμάτευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!