Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Αλεξάντερ Στουμπ θέλει να διώξει τον Βίκτορ Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
[Tribune]: Ο Αλεξάντερ Στουμπ θέλει να διώξει τον Βίκτορ Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

[Tribune]: Ο Αλεξάντερ Στουμπ θέλει να διώξει τον Βίκτορ Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Ο Αλεξάντερ Στουμπ , ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας που διεκδικεί το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ώστε να είναι ο υποψήφιός του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επόμενη χρονιά, ήγειρε ξανά το Σάββατο θέμα αποπομπής του δεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, του Βίκτορ Όρμπαν , από αυτή την πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .

Αν ο Όρμπαν εναντιώνεται στις αξίες του ΕΛΚ, πρέπει να το εγκαταλείψει, τόνισε ο Στουμπ, ο οποίος φιλοδοξεί να μπορέσει να εκλεγεί επικεφαλής της Κομισιόν το 2019, μιλώντας στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Ο Στουμπ τόνισε ότι επιδεικνύει μηδενική ανοχή έναντι της μισαλλοδοξίας, ενώ αποκάλεσε τους περιορισμούς που επιβάλλει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας στην ελευθερία της έκφρασης, στην ελευθερία του συναθροίζεσθαι αλλά και στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση απολύτως απαράδεκτους.

Τον Σεπτέμβριο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της έναρξης μιας διαδικασίας επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ουγγαρίας, κρίνοντας ότι η χώρα αυτή «παραβιάζει κατάφωρα» θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ.

Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να οδηγήσει στη στέρηση του δικαιώματος ψήφου της Βουδαπέστης στην ΕΕ.

Ωστόσο η ψηφοφορία αυτή προκάλεσε τη διαίρεση του ΕΛΚ.

Ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Στουμπ, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ, τάχθηκε υπέρ της έναρξης της διαδικασίας κυρώσεων, αλλά ταυτόχρονα εναντίον της αποπομπής του Όρμπαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!