Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Aυστηρό μήνυμα Κομισιόν σε Τουρκία: Εάν δεν αλλάξετε πορεία ξεχάστε την ένταξη στην ΕΕ
[Tribune]: Aυστηρό μήνυμα Κομισιόν σε Τουρκία: Εάν δεν αλλάξετε πορεία ξεχάστε την ένταξη στην ΕΕ

[Tribune]: Aυστηρό μήνυμα Κομισιόν σε Τουρκία: Εάν δεν αλλάξετε πορεία ξεχάστε την ένταξη στην ΕΕ

«Εάν η Τουρκία δεν αλλάξει γρήγορα πορεία, η πιθανότητα ένταξής της στην ΕΕ γίνεται μη ρεαλιστική», τόνισε ο επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, αναφορικά με τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Άγκυρας.

Όπως υπογράμμισε, η Tουρκία «απομακρύνεται εδώ και καιρό από την ΕΕ».

Οι αυταρχικές πρακτικές του Τούρκου προέδρου Ερντογαν και η σχεδιαζόμενη συνταγματική αλλαγή αποτελούν απομάκρυνση από την Ευρώπη, ενώ η συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι δυνατή μόνον εάν «υπάρξουν ουσιαστικά βήματα στον τομέα του κράτους δικαίου», επεσήμανε ο Χαν.

Επίσης, δεν απέκλεισε να συζητήσουν σύντομα οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδεχόμενη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αγκυρα, ενώ απέκλεισε αντίθετα, για την ώρα, την κατάργηση της βίζας για Τούρκους πολίτες, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

«Όσο η Τουρκία αρνείται να εκπληρώσει ουσιαστικά κριτήρια, όπως είναι η αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου, ο οποίος εφαρμόζεται επίσης και για να διώκεται η αντιπολίτευση και όσοι την επικρίνουν, δεν θα καταργηθεί η βίζα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χαν καταδίκασε ταυτόχρονα τις κατηγορίες Τούρκων πολιτικών κατά ευρωπαϊκών πολιτικών και χωρών ότι είναι ναζιστές, επισημαίνοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο βλάπτουν την ίδια τους την χώρα και αποτρέπουν τους τουρίστες να την επισκεφτούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!