Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: AIRBNB: Τι άλλαξε στο καθεστώς δήλωσης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων (αναλυτικές οδηγίες)
[Tribune]: AIRBNB: Τι άλλαξε στο καθεστώς δήλωσης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων (αναλυτικές οδηγίες)

[Tribune]: AIRBNB: Τι άλλαξε στο καθεστώς δήλωσης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων (αναλυτικές οδηγίες)

Τα υπόχρεα πρόσωπα που έχουν συνάψει βραχυχρόνιες μισθώσεις από 1ης/1/2018 και μέχρι την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής του «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» εγγράφονται στο «Μητρώο» μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2018.

Επίσης, οι «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής» υποβάλλονται μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το «Ακίνητο».

Σε περίπτωση ακύρωσης της βραχυχρόνιας μίσθωσης και όταν βάσει πολιτικής ακύρωσης προβλέπεται καταβολή ποσού μισθώματος από τον μισθωτή, υποβάλλεται αρχική «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ακύρωση.

Αυτά προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στην υπ’ αριθμ. ΠΟΛ. 170/ 30.8.2018 απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με την οποία τροποποιείται η ΠΟΛ.1187/2017 απόφασης του διοικητή της ΑΑΔΕ, όσον αφορά τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού με τίτλο «Καθορισμός τύπου και περιεχόμενου της Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Ειδικότερα, το κείμενο της εν λόγω αποφάσεως έχει ως εξής:

Έχοντας υπόψη κ.λπ., αποφασίζουμε:

Τροποποιούμε την ΠΟΛ.1187/ 2017 (Β’ 4232) απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ως ακολούθως:

1. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 1 της ΠΟΛ.1187/2017 απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. αντικαθίσταται ως εξής:

«Για κάθε ένα ακίνητο δύνανται να ορίζονται περισσότεροι του ενός “Διαχειριστές”, με την προϋπόθεση ότι καθένας εξ αυτών δραστηριοποιείται σε διαφορετική ψηφιακή πλατφόρμα».

2. Στο έκτο εδάφιο του άρθρου 2 της ΠΟΛ.1187/2017 απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. μετά τη λέξη «έναρξης» προστίθενται οι λέξεις «λειτουργίας των εφαρμογών για την υποβολή».

3.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!