Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κατηγορεί «ξένους εχθρούς» για τις διαδηλώσεις στο Ιράν
[Tribune]: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κατηγορεί «ξένους εχθρούς» για τις διαδηλώσεις στο Ιράν

[Tribune]: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κατηγορεί «ξένους εχθρούς» για τις διαδηλώσεις στο Ιράν

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο Ιράν, μετά την απόφαση για αύξηση της τιμής της βενζίνης – ένα μέτρο το οποίο έχει προκαλέσει έντονες κοινωνικές αντιδράσεις .

Ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατηγόρησε τους αντιπάλους της Ισλαμικής Δημοκρατίας και τους «ξένους εχθρούς», οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το «σαμποτάζ».

«Κάποιοι χωρίς αμφιβολία ανησυχούν για αυτή την απόφαση… αλλά το σαμποτάζ και οι εμπρησμοί γίνονται από χούλιγκαν, όχι τον δικό μας λαό.

»Οι αντεπαναστάτες και οι εχθροί του Ιράν ανέκαθεν στήριζαν το σαμποτάζ και τις παραβιάσεις ασφαλείας και συνεχίζουν να το κάνουν» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, προκλήθηκαν κάποια προβλήματα, ένας αριθμός ανθρώπων έχασε τη ζωή του και κάποια κέντρα καταστράφηκαν».

Το Σάββατο, αξιωματούχοι του Ιράν επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου στη νοτιοανατολική πόλη Σιρτζάν, ενώ έκανε λόγο για αναφορές περί «αρκετών ακόμη θανάτων» στην Τεχεράνη και άλλες πόλεις, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Ο Χαμενεΐ έσπευσε να εξηγήσει ότι η αύξηση της τιμής της βενζίνης εδράστηκε σε γνώμες ειδικών, ενώ τάχθηκε εναντίον της αύξησης σε άλλα προϊόντα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!