Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Το Ιράν θα αντιδράσει έντονα σε οποιαδήποτε «λανθασμένη ενέργεια» των ΗΠΑ
[Tribune]: Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Το Ιράν θα αντιδράσει έντονα σε οποιαδήποτε «λανθασμένη ενέργεια» των ΗΠΑ

[Tribune]: Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Το Ιράν θα αντιδράσει έντονα σε οποιαδήποτε «λανθασμένη ενέργεια» των ΗΠΑ

Έντονη αντίδραση σε ανώτατο επίπεδο από το Ιράν στις πρόσφατες κατηγορίες του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ ότι το Ιράν παραβιάζει το «πνεύμα» της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Το Ιράν θα αντιδράσει έντονα σε οποιαδήποτε «λανθασμένη ενέργεια» εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, διαμήνυσε την Κυριακή ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Οποιαδήποτε λανθασμένη κίνηση από το ηγεμονικό καθεστώς (σ.σ. τις ΗΠΑ) σε σχέση (με τη συμφωνία αυτή) θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αντίδραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας» δήλωσε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Ιράν.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα παραμείνουν στη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2015 για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν σε αντάλλαγμα για την άρση των κυρώσεων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή του μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, κατηγόρησε το Ιράν ότι παραβιάζει το «πνεύμα» της συμφωνίας.

«Σήμερα, παρά τις δεσμεύσεις και τις συζητήσεις στις διαπραγματεύσεις, η στάση της Αμερικής απέναντι σε εκείνες τις διαπραγματεύσεις και το αποτέλεσμά τους, είναι εντελώς άδικη και ισοδυναμεί με εκφοβισμό» συνέχισε ο Χαμενεΐ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!