Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αγ. Τάτσης: Η βίαιη μεταστροφή της Αστυνομίας σαν να είχαμε αλλαγή πολιτεύματος και όχι κυβέρνησης
[Tribune]: Αγ. Τάτσης: Η βίαιη μεταστροφή της Αστυνομίας σαν να είχαμε αλλαγή πολιτεύματος και όχι κυβέρνησης

[Tribune]: Αγ. Τάτσης: Η βίαιη μεταστροφή της Αστυνομίας σαν να είχαμε αλλαγή πολιτεύματος και όχι κυβέρνησης

«Η πραγματική ζωή δεν είναι χολιγουντιανή ταινία. Η δράση των αστυνομικών οργάνων υπόκειται στους περιορισμούς που θέτουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, έτσι ώστε να διαφυλάσσονται τα υπέρτερα δικαιώματα της ατομικής ελευθερίας και προσωπικής αξιοπρέπειας. Η Αστυνομία δεν είναι το κράτος, αλλά υπόκειται στους νόμους του κράτους», γράφει ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης σε άρθρο του στο dikastiko.gr και συνεχίζει:

«Την αστυνοµική δράση διέπουν οι αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας (βλ. Α. Τάχου. Το ∆ίκαιο της ∆ηµόσιας Τάξης).

»Έτσι, ο αστυνομικός κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, οφείλει να χρησιμοποιεί τα ηπιότερα μέσα, αποφεύγοντας κάθε περιττή ενόχληση, σκληρότητα ή αδικαιολόγητη φθορά ιδιοκτησίας.

»Να μην προβαίνει σε καταχρηστική χρήση των χημικών και των άλλων διαθέσιμων μέσων και ιδιαίτερα εκείνων που ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία των πολιτών.

»Κατά τη σύλληψη αποφεύγει κάθε πράξη που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος και γενικά να προσβάλει την αξιοπρέπειά του.

»Χρησιμοποιεί την απολύτως αναγκαία βία και δεσμεύει τον συλληφθέντα μόνον όταν αντιδρά βίαια ή είναι ύποπτος φυγής. (ΠΔ 141/1991).

»Τέλος, σύμφωνα µε την υπ’ αρ. πρωτ. 7100/22/4α΄/17.6.2005 εγκύκλιο Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ, «η προσαγωγή πολίτη που κατέχει αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς του επιτρέπεται στην περίπτωση που η συµπεριφορά του (και όχι απλώς ο τόπος, ο χρόνος ή οι περιστάσεις) κινεί υπόνοιες διάπραξης εγκλήµατος».

»Το «κρεσέντο» αδικαιολόγητης και υπέρμετρης αστυνομικής βίας, που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες, με μαζικές και αδικαιολόγητες προσαγωγές νεαρών, βίαιες επιθέσεις των ΜΑΤ, εισβολές κρανοφόρων σε σπίτια χωρίς παρουσία εισαγγελέα, εικονικούς βιασμούς, μετατροπή της Αστυνομίας σε δικαστικό επιμελητή για επιβολή εξώσεων, προσβλητικές σωματικές έρευνες σε κοπέλες και η γενικότερη βίαιη μεταστροφή της στάσης της Αστυνομίας, ωσάν να είχαμε αλλαγή πολιτεύματος και όχι κυβέρνησης, δημιουργεί εύλογες απορίες για την σκοπιμότητα της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!