Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αυτό είναι το βίντεο με τη συνομιλία Τσίπρα-Ζάεφ για τη συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)
[Tribune]: Αυτό είναι το βίντεο με τη συνομιλία Τσίπρα-Ζάεφ για τη συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

[Tribune]: Αυτό είναι το βίντεο με τη συνομιλία Τσίπρα-Ζάεφ για τη συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

«Ζόραν, ξέρεις την περιοχή των Πρεσπών;», λέει ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας στα αγγλικά, σε ανοικτή ακρόαση από το κινητό του, με τον Ζόραν Ζάεφ. «Θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες. Θα αντιμετωπίσω δυσκολίες, αλλά μια μέρα η Ιστορία θα μας δικαιώσει», αναφέρει ο πρωθυπουργός στον ομόλογό του της πΓΔΜ.

Πρόκειται για απόσπασμα τηλεφωνικής συνομιλίας του Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της πΓΔΜ στο πλαίσιο των συζητήσεων τους πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες, το οποίο περιλαμβάνεται σε βίντεο με το οποίο συνοδεύει ο πρωθυπουργός αναρτήσεις του στο Twitter σχετικά με τη Συμφωνία για τις Πρέσπες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται πλάνα, μεταξύ άλλων, του πρωθυπουργού με συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου και της εν λόγω τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον κ. Ζάεφ, καθώς επίσης και στιγμιότυπα από την τελετή υπογραφής της συμφωνίας στις Πρέσπες, στις 17 Ιουνίου.

«H Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προβλέπει τη μετονομασία της πΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας erga omnes, αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης που διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 & πλέον χρόνια», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στις διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σημειώνει ότι «με τη Συμφωνία κατοχυρώνουμε πάγιες ελληνικές διεκδικήσεις που αφορούν όχι μόνο το εθνικό μας παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!