Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αχτσιόγλου στην Ευρωβουλή: Όλοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζονται από ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο
[Tribune]: Αχτσιόγλου στην Ευρωβουλή: Όλοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζονται από ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο

[Tribune]: Αχτσιόγλου στην Ευρωβουλή: Όλοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζονται από ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο

Στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη στήριξη των εργαζόμενων στη μετα-μνημονιακή εποχή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, από το βήμα εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Η αρμόδια υπουργός παρουσίασε με «μελανά χρώματα» την πολιτική που ακολουθήθηκε από το 2010 έως το 2014 και είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιούργησε η κρίση.

Αναφέρθηκε δε, σε συγκεκριμένα στοιχεία, ισχυριζόμενη ότι «η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ, η ανεργία ανήλθε στο 27,9%, το φτωχότερο 1/4 του πληθυσμού έχασε σχεδόν το 40% του εισοδήματός του, ενώ το πλουσιότερο 1/4 του πληθυσμού είδε το εισόδημά του να αυξάνεται κατά 10%».

Και πρόσθεσε: «Ο πληθυσμός που κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, από 28,1% έφτασε στο 36% και η στέρηση αγαθών για τα παιδιά ενισχύθηκε στο 27%».

Υπενθύμισε επίσης, ότι υπήρξαν δραστικές περικοπές μισθών για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, μαζικές απολύσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, μείωση των κατώτατων μισθών κατά 22% και εκτίναξη του δημόσιου χρέους.

Σε αντιπαραβολή των παραπάνω, η κ. Αχτσιόγλου επικαλέστηκε τα στοιχεία της τριετίας 2015 – 2018, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανεργία μειώθηκε άνω του 7%, ενώ περισσότερες από 300.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στη χώρα».

«Έχουμε μια νέα εποχή για την Ελλάδα, η οποία βρίσκει όλους τους εργαζόμενους να υποστηρίζονται από ένα ριζικά διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο, οι κύριοι πυλώνες του οποίου είναι η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η συνεχής προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας, η ενίσχυση του σώματος επιθεώρησης εργασίας, καθώς και μια σειρά νομοθετικών διατάξεων για την προστασία των εργαζομένων» εξήγησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!