Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: 2.600 πτώματα βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους στη Ράκα – Το Ισλαμικό Κράτος εκτελούσε γυναίκες και παιδιά
[Tribune]: 2.600 πτώματα βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους στη Ράκα – Το Ισλαμικό Κράτος εκτελούσε γυναίκες και παιδιά

[Tribune]: 2.600 πτώματα βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους στη Ράκα – Το Ισλαμικό Κράτος εκτελούσε γυναίκες και παιδιά

Χιλιάδες είναι τα θύματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους στη Ράκα της Συρίας. Την πόλη απελευθέρωσαν στις 20 Οκτωβρίου 2017 οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και από τότε μέχρι σήμερα 2.600 νεκροί ανασύρθηκαν από τους λάκκους όπου τους πέταξε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αρχές των SDF επέστρεψαν στους συγγενείς τους νεκρούς που αναγνωρίστηκαν, για να ταφούν με τον σωστό τρόπο, ενώ όσα πτώματα δεν αναγνώρισε κανείς τάφησαν εκ νέου σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε μετατρέψει σε ομαδικούς τάφους το γήπεδο «Αλ Ρασέιντ» της Ράκα, τον Ζωολογικό Κήπο, το Παλιό Τζαμί και τέσσερα αραβικά σπίτια στη συνοικία των Βεδουΐνων.

Τα πτώματα μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τα 2.600 και το πιο φρικιαστικό είναι ότι πάμπολλα είναι γυναίκες και παιδιά.

Μόνο στο παλιό τζαμί βρέθηκαν 94 πτώματα. Από αυτά τα 68 αναγνωρίστηκαν.

Τον Μάρτιο του 2013 η πόλη Ράκα, μια από τις πιο φιλελεύθερες της Συρίας, «ξακουστή» στη χώρα για τις χειραφετημένες γυναίκες της, καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα, η οποία τότε ονομαζόταν Μέτωπο Αλ Νούσρα και από άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η Αλ Νούσρα στην πόλη ήταν να εγκαταστήσει ένα ιεροδικαστήριο της Σαρία στο αθλητικό κέντρο της πόλης, για να επιβάλλει τον μουσουλμανικό «θεόπνευστο νόμο».

Στις αρχές του Ιουνίου 2013 άνοιξε και το Ισλαμικό Κράτος γραφεία στη Ράκα και άρχισε να στρατολογεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!