Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: 120 δόσεις για χρέη: Ρύθμιση για οφειλές 140 δισ. ευρώ – Αφορά τη μισή Ελλάδα
[Tribune]: 120 δόσεις για χρέη: Ρύθμιση για οφειλές 140 δισ. ευρώ – Αφορά τη μισή Ελλάδα

[Tribune]: 120 δόσεις για χρέη: Ρύθμιση για οφειλές 140 δισ. ευρώ – Αφορά τη μισή Ελλάδα

Τις βασικές για τις ρυθμίσεις σε έως 120 δόσεις για οφειλές σε εφορίες ταμεία και ΟΤΑ παρουσίασαν το απόγευμα της Κυριακής οι συναρμόδιοι υπουργοί στο κτίριο του ΥΠΟΙΚ σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό που προσπαθούμε είναι να ρυθμίσουμε είναι εάν συσσωρευμένο βάρος από την πολυετή κρίση», τόνισε ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνοντας ότι δίνεται έμφαση στο να βοηθηθούν όσοι θέλουν αλλά δεν μπορούν υπό τις παρούσες συνθήκες να ρυθμίσουν τις οφειλές του στο δημόσιο.

Στην συνέχεια οι υπουργοί εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου, εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης και η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου ανέλυσαν τα βασικά σημεία της κάθε ρύθμισης που αφορά οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών συνολικού ύψους άνω των 140 δισ. ευρώ (104 δισ. στις εφορίες 34 στα ταμεία και 3 δισ. στους ΟΤΑ).

Ρύθμιση στην εφορία

Η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε ότι η ρύθμιση για την εφορία δίνει μια διέξοδο σε περίπου 3,9 εκ φορολογούμενους που έχουν οφειλές στην εφορία.

Η ρύθμιση θα επιτρέπει την εξόφληση οφειλών προς την εφορία μέχρι και σε 120 δόσεις με ελάχιστο όριο δόσης τα 30 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα και μόνο κριτήριο το ύψος του εισοδήματος τους.

Ως βάση θα τεθεί το εισόδημα των 10.000 όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως και σε 120 δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!