Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Σε 12 δόσεις μπορεί να πληρωθεί οποιοδήποτε χρέος προς την εφορία
[Tribune]: Σε 12 δόσεις μπορεί να πληρωθεί οποιοδήποτε χρέος προς την εφορία

[Tribune]: Σε 12 δόσεις μπορεί να πληρωθεί οποιοδήποτε χρέος προς την εφορία

Οι φορολογούμενοι μπορούν να εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων είτε το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών, είτε ένα τμήμα αυτών στην εφορία. Διευκρινιστική εγκύκλιος από την Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Μία δόση, μία ή περισσότερες βεβαιωμένες οφειλές ή το σύνολο των βεβαιωμένων αλλά μη ληξιπρόθεσμων οφειλών; Η δυνατότητα ρύθμισης βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 12 μηνιαίες δόσεις μέσω taxisnet, η οποία ενεργοποιήθηκε στο τέλος Ιανουαρίου, μπορεί να αφορά σε μία μόνο δόση των οφειλόμενων στην εφορία, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να ρυθμιστεί με αυτόν τον τρόπο το σύνολο των βεβαιωμένων χρεών.

Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από τη διευκρινιστική εγκύκλιο την οποία εξέδωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και έρχεται να απαντήσει στις απορίες πολλών φορολογουμένων για το εάν έχουν υποχρέωση να ρυθμίσουν το σύνολο του φόρου εισοδήματος για παράδειγμα, ή μπορούν να σπάσουν σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις μόνο ένα κομμάτι του φόρου. Η δυνατότητα αυτή δεν παρέχεται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως διευκρινίζει η ΑΑΔΕ:

1. Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων (κατά Κ.Ε.Δ.Ε. και Κ.Φ.Δ.) στη Φορολογική Διοίκηση (Δ.Ο.Υ., Ελεγκτικά Κέντρα) ληξιπρόθεσμων, έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο (αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!