Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που κινδυνεύουν
[TravelStyle]: Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που κινδυνεύουν

[TravelStyle]: Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που κινδυνεύουν

Οι κλιματικές αλλαγές, οι ένοπλες συγκρούσεις και η ανάπτυξη απειλούν μερικούς από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της Γης. Το National Geographic μας παρουσιάζει τη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο που χρειάζονται προστασία.

Nan Madol, Mικρονησία

Περισσότερες από εκατό νησίδες από την ακτή της Pohnpei αποτελούν χώρο τελετουργίας του Nan Madol. Τα ερείπια πέτρινων ανακτόρων, ναών και τάφων που χρονολογούνται από το 1200 έως το 1500 π.Χ. αποκαλύπτουν τον πολιτισμό του νησιού του Ειρηνικού της δυναστείας Saudeleur. Το 2016, το Nan Madol θεωρήθηκε “σε κίνδυνο” εξαιτίας της υπερθέρμανσης των καταιγίδων και της διάβρωσης των πετρωμάτων.

Παλιά πόλη Djenné, Mάλι

Σχεδόν δύο χιλιάδες παραδοσιακά πήλινα κτίρια παραμένουν στο Djenné, μια από τις παλαιότερες πόλεις της υποσαχάριας Αφρικής, που κατοικούνταν από το 250 π.Χ. Εκτός από την ισλαμική αρχιτεκτονική, τέσσερις αρχαιολογικοί χώροι – Djenné-Djeno, Hambarkétolo, Kaniana και Tonomba-αποκαλύπτουν ενδείξεις σχετικά με την προ-ισλαμική αστική δομή και την επακόλουθη εξέλιξή της. Η πολιτική ανασφάλεια, η υποβάθμιση των ιστορικών δομικών υλικών, η αστικοποίηση και η διάβρωση, κέρδισαν μια θέση στην λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο.

Εθνικό Πάρκο Everglades, ΗΠΑ

Χαρακτηρισμένο ως “ποτάμι γρασιδιού”, οι υποτροπικοί υδροβιότοποι της Φλόριντα είναι ένα ιερό για τα πουλιά, τα ερπετά και περισσότερα από 20 σπάνια, απειλούμενα είδη. Ένας συνδυασμός αστικής ανάπτυξης, ρύπανσης και φυσικής καταστροφής, το έκανε να κερδίσει μια θέση στη λίστα κινδύνων το 1993 και αργότερα αφαιρέθηκε το 2007 μετά από προσπάθειες αποκατάστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!